”Pallollisen pelin pitää parantua Pietarsaaressa”

TPS matkustaa tänään Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Jaro-TPS alkaa Pietarsaaren keskuskentällä tuttuun tapaan klo 18.30. Jostain syystä Jaro on ollut Palloseuralle aina äärimmäisen kinkkinen vastustaja. Tällä ja viime kaudella Jaro on poiminut pisteet Turusta, mutta viime vuonna TPS juhli puolestaan vaihteeksi Pietarsaaressa.

– Jaro on erittäin pelaava joukkue ja on ollut meille vaikea vastus. Sieltä löytyy varmasti myös lisänälkää viimeisen tappion jälkeen, TPS-luotsi Marko Rajamäki tietää.

– Pietarsaaressa on normaalia pienempi kenttä, kuten Maarianhaminassakin, mutta Jaro osaa käyttää sitä pinta-alaa todella näppästi hyväkseen. Pallo ja miehet liikkuvat todella vikkelästi. Haastetta riittää. Jos täältä haluaa pisteitä, pallollisen pelin pitää parantua, Rajamäki muistuttaa.

TPS ei ole voittanut sitten riemukkaan Turun derbyn, vaan haaviin on tarttunut kaksi tasapeliä ja yhtä monta tappiota. Rajamäki tietää, mistä kenkä puristaa.

– Oma pallollinen pelaaminen on aina haastavaa, eikä se ole toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme saaneet luotua maalipaikkoja luotua, mutta peliä pitäisi saada myös vähän rauhoittumaan silloin kun meillä on pallo hallussa. Aina ei tarvitse mennä niin kauhealla tohinalla eteenpäin. Meidän pitää saavuttaa sellainen pallollinen balanssi ja samalla määrätietoinen rauhallisuus, Rajamäki pohtii.

– Keskitymme nyt vain ja ainoastaan tähän Jaro-otteluun ja ensi viikolla odottavat uudet haasteet, Rajamäki viittaa ensi torstaiseen Eurooppa liigan 2. karsintakierroksen 1. osaotteluun belgialaista KWC Westerlota vastaan.

Lisää uutisia