Paimiossa on tiistaina panoksena Suomen Cupin finaalipaikka

TPS:n naisten edustusjoukkue kohtaa Respect Suomen Cupin välieräottelussa vantaalaisen PK-35:n Paimiossa tiistaina 2.8. Panoksena on siis Respect Suomen Cupin finaalipaikka. Ottelu alkaa Paimion Urheilupuiston keinonurmikentällä klo 18.30. Toisen finaalipaikan ratkovat keskenään Kuopion Pallokissat ja FC Honka Espoosta. Suomen Cupin finaali pelataan sunnuntaina 16.10. Näin kovapanoksista ottelua ei Paimiossa ole ennen pelattukaan.

PK-35 ja TPS ovat samalla tällä hetkellä Naisten liigan kärkikaksikko ja joukkueet ovat vahvasti menossa kohti mitalipelejä. Joukkueet ovat kohdanneen jo Naisten liigassa tällä kaudella kaksi kertaa ja voitot ovat tasan 1-1. TPS hävisi ensin Vantaalla lukemin 4-0, mutta voitti oman kotiottelunsa puolestaan Turussa 3-1. Muita otteluita PK-35 ei ole tällä kaudella hävinnytkään.

TPS:n päävalmentaja Sami Haltia on saanut raitapaidat pelaamaan parasta kauttaan sitten koko seuran uuden tulemisen. TPS:hän palasi Naisten liigaan kaudeksi 2008 sitten 1990-luvun alun. Joukkue asetti kauden alussa tavoitteekseen määrätietoisesti mitalipelit ja suunnitelma on täysin aikataulussa. Päävalmentaja Haltia on kotoisin Paimiosta ja TPS on pelannut viimeisinä keväinä harjoitusotteluitaan myös Paimiossa, joten olosuhteet ovat tutut.

– Kausi on mennyt hienosti kokonaisuutena. Pieni notkahdus meillä oli välillä, mutta nyt kurssi on taas oikeassa suunnassa. Vantaalla me ei olla oikein koskaan oltu kotonamme, mutta Turussa ollaan haastettu PK-35 viime vuosina hyvin. On hienoa päästä pelaamaan tällä kertaa Paimioon ja totta kai tavoitteenamme on Suomen Cupin finaalipaikka, Haltia vahvistaa.

TPS pääsee Paimioon terveellä ryhmällä, mutta pian on tiedossa myös haikeita jäähyväisiä. Maalivahti Roosa Hurmerinta ja keskikenttäpelaajat Sini Laaksonen ja Emma Santamäki lähtevät kesken kauden Yhdysvaltoihin opiskelemaan ja pelaamaan. Hurmerinta lähti jo matkaan ja Laaksonen sekä Santamäki pelaavat Paimion ottelun jälkeen vielä Tampereella Ilvestä vastaan.

– Meillä on oma selkeä suunnitelmamme, miten heidän lähtönsä paikataan. On upeaa, että nuoret pelaajat pääsevät maailmalle ja he saavat taas näin ihan uusia kokemuksia. Heitä on ollut hienoa valmentaa, Haltia kiittelee.

TPS:n hyökkäyspään pelaajista Jutta Rantala ja Ria Öling on valittu jo kertaalleen Naisten liigan Veikkauksen kuukauden pelaajiksi. Valinnan tekevät keskuudestaan kaikki Naisten liigan pelaajat. Ölingin maalisaldo näyttää täyttä tusinaa ja Rantala on viimeistellyt yhdeksän osumaa. Taustalla säestää vielä vammoistaan vihdoinkin kuntoutunut Hanna Ruohomaa, joka on osunut viisi kertaa.

– Meillä on selkeät omat roolimme ja tunnemme aika hyvin toistemme liikkeet. Ja kun onnistumisia on tullut, kasvattaa se lisää itseluottamusta, Öling tietää.

Ottelun pääsyliput maksavat 5 € ja TPS-kausikortilla hinta on 3 €. Tervetuloa!

Kuva: Timo Hammar

Lisää uutisia