Naisten Suomen Cup päättyi 0-3 tappioon

TPS ja Ilves kohtasivat toisensa Suomen Cupin alkulohkossa Kupittaan keskipäivässä. Vierailijat olivat tänään vahvempia 0-3 lukemilla ja se tarkoitti sitä, että Palloseuran ottelut Suomen Cupissa jäivät alkulohkoon.

TPS sai otteluun vahvan alun ja neljännellä peliminuutilla Amanda Aatsinki nousi vahvasti vetopaikkaan, mutta laukaus leijaili niukasti maalin yli. Vierailijoiden ensimmäinen paikka tuli hetkeä myöhemmin ottelun ensimmäisestä kulmasta. Ilves pääsi vaaralliseen vetopaikkaan, mutta maalilla torjunut Meri Hämäläinen sijoittui hyvin ja nappasi pallon syliinsä.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla oli tapahtumia molemmissa päissä. Ensin mustavalkoiset rakentelivat hyvän hyökkäyksen ja pallo saatiin syöteltyä vetopaikalle asti, mutta laukaus painui reilusti ohi. Ilves lähti nopeaan vastahyökkäykseen, mutta Rosa Niemi puolusti tarkkaan ja riisti pallon takaisin mustavalkoisille.

Tämän jälkeen ottelu eteni melko tasaisissa merkeissä vajaaseen puoleen tuntiin asti. Lopulta Ilves pääsi vaarallisesti maalin eteen ja Hämäläinen joutui venyttämään itsensä pallon eteen. Pallo ei jäänyt hänen haltuunsa, vaan Ilves pääsi yrittämään vielä toistamiseen. Hämäläinen sai torjuttua myös toisen yrityksen ja kolmannessakin sai kättään väliin, mutta pallo painui lopulta maaliin asti ja Ilves siirtyi Pipsa Saarilahden maalilla 0-1 johtoon.

Ensimmäisellä puoliskolla ei enää maaleja nähty, vaan tauolle siirryttiin vierailijoiden 0-1 johtoasemassa.

Mustavalkoiset aloittivat myös toisen puoliajan terävästi ja parin minuutin pelaamisen jälkeen pallo vietiin kulmalipulle. Keskitys leijaili kauniisti Ilveksen boksiin ja pomppi siellä hetken, mutta vierailijat saivat lopulta selvitettyä tilanteen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves pääsi jälleen kulmalipulle ja Aino Rasinen pääsi puskemaan pallon ohi Hämäläisen.

Kuusi minuuttia myöhemmin oli vuorossa Ilveksen seuraava kulma. Ilves sai pallon vaarallisesti kohti maalia, mutta Hämäläinen venytti itsensä pallon eteen ja torjui ensimmäisen yrityksen kulmaksi. Seuraavassa kulmassa Ilveksen laukaus osui lujaa päin Netta Laasiota ja tämän jäädessä kentän pintaan survoi Sofia Määttä pallon maaliin.

Reilun tunnin kohdalla Jenni Kauppi taisteli itsensä hienosti vetopaikkaan, mutta laukaus painui niukasti ohi vierailijoiden maalin. TPS painoi tiukasti loppuun asti, mutta kavennusta ei saatu aikaan. Hämäläinen nappasi loppuhetkillä vielä hienon torjunnan ja lopulta ottelu päättyi vierailijoiden 0-3 voittoon.

Tappio tarkoitti sitä, että Palloseuran ottelut Suomen Cupissa päättyivät alkulohkoon, mutta joukkueen päävalmentaja Akusti Salonen ei jää sitä murehtimaan, vaan katseet ovat tiukasti tulevassa kaudessa ja siinä, mitä tästä ottelusta voi oppia.

–  Ensimmäisessä puoliajassa oli paljon hyviä asioita ja olimme hyvin pelissä mukana. Tauolla keskusteltiin siitä, mitä pitää parantaa ja asioihin tulikin piristystä, mutta erikoistilanteet olivat tänäänkin haastavia. Keskusteltiin niistä paljon tämän viikon harjoituksissa ja niitä täytyy myös jatkossa käydä läpi. Ne pitää saada kuntoon tulevaa ajatellen. Sen lisäksi viimeisellä kolmanneksella täytyy saada parempia viimeisiä ratkaisuja ja sitä kautta hyökkäystä vaarallisemmaksi. Tähtäin on kuitenkin tiukasti vain siinä, että peli on kunnossa kun Ykkönen alkaa. Suomen Cup oli hyvä ekstra talvelle ja pientä vaihtelua arkeen. Nyt vain keskittyminen takaisin harjoituksiin.

Ronja Wirtanen aloitti Maarianhaminassa vielä penkiltä ja pääsi irti vasta ottelun lopussa, mutta tänään oli odessä oli enemmän vastuuta, sillä hänet vaihdettiin tauolla kentälle. Wirtanen olikin tyytyväinen siitä, että kova työ tuotti vastuuta kentän puolella.

– Oli tosi hyvät fiilikset kun sain vastuuta. Sain konkreettisen todisteen siitä, että olen tehnyt treeneissä asioita oikein ja saavuttanut sen, mitä tavoitetaan. Maarianhaminassa tulin loppuhetkillä kentälle, mutta tänään vastuuta tuli enemmän. Omalta kohdaltani tuntuu, että nyt tuli selkeämmin liikkeitä ja pääsin paremmin peliin mukaan. Eteenpäin on omalla kohdalla menty. Jos katson ottelua joukkueen näkökulmasta, niin tuntuu, että saatiin painettua peliä hyvin myös Ilveksen päätyyn, mutta ailahtelua oli liikaa. Täytyy vaan parantaa niitä viimeisiä ratkaisuja tuleviin peleihin.