Naisten pistepussi ei karttunut Helsingissä

HJK  – TPS  2-0 (1-0)
43′ 1-0 Iida Muinonen (Emma Koivisto)
51′ 2-0 Satu Kruus (Marianna Tolvanen)

TPS:n naisten liigajoukkueen pistepussi ei karttunut toisellakaan pääkaupunkiseudun reissulla, mutta pelillisesti joukkue voi olla hyvin tyytyväinen otteluun. Varsinkin toisella puoliajalla TPS pääsi liiasta vastustajan kunnioittamisesta ja uskalsi pelata omaa peliään. HJK:n avauskokoonpanossa oli neljä vastavalitun naisten A-maajoukkueen pelaajaa.

HJK lähti ottelun alussa vahvasti painostamaan ja TPS:n maalivahti Katja Kankaanpää joutui torjuntatöihin jo parin minuutin kuluttua. HJK laukoi paljon kaukovetoja aina kun oli vähänkin mahdollista. Lähimmäksi maalia pääsi jakson puolivälissä Nora Heroum, jonka kova pommi osui TPS:n ylärimaan mennen siitä yli päätyrajan.

Kun TPS oli selviytynyt pahimmasta pyörityksestä, pääsi se vähitellen paremmin mukaan peliin ja peli tasaantui, vaikkakin HJK:lla säilyi hienoinen yliote.

Puoliajan lopulla Tepsin puolustukselle sattui hetken uinahdus ja HJK:n laitapakki Emma Koivisto pystyi vapaasti etenemään lähes TPS:n maalille. Syöttö keskelle vapaana olevalle Iida Muinoselle ja tämä pääsi laukomaan HJK:lle 1-0.

Toinen puoliaika alkoi jälleen HJK:n rynnistyksellä, mutta TPS:kin alkoi saada oman pelin luistamaan. 49 minuutin kohdalla Juliette Kemppi sai syötön HJK:n 16 alueelle ja hän lähti kiertämään puolustajaa, joka joutui kaatamaan Kempin. Tiina Vatanen laukoi tuomitun rangaistuspotkun oikeaa alanurkkaa kohti, mutta HJK-vahti Vera Varis ylettyi palloon täpärästi ja puolustus pääsi purkamaan tilanteen.

Melkein heti tämän jälkeen HJK siirtyi 2-0 johtoon, kun Marianna Tolvanen syötti pitkän kuljetuksensa päätteeksi pallon maalin eteen juosseelle Satu Kruusille, joka tykitti pallon maaliin.

Tämän jälkeen peli tasaantui ja TPS pääsi muutaman kerran vaarallisesti HJK:n maalille, mutta ilman tulosta.

– Vaikka tappio tulikin, ottelun loppua kohden TPS:n peliesitys parani ja jatkon kannalta on rohkaisevaa, että nuoret pelaajat pystyivät ja uskalsivat hyvin haastaa vastustajan taitavat ja nimekkäät pelaajat, ja sen lisäksi TPS sai luotua useita maalipaikkoja niissä kuitenkaan onnistumatta, vastuuvalmentaja Heikki Altonen summasi pelin jälkeen.