Naisten liiga: TPS-HJK Yläkentällä la 30.4. klo 15.00 –tervetuloa!

TPS kohtaa Naisten liigan neljännellä kierroksella vapunaattona kotonaan HJK:n. Kyseessä on siis suomalaisen seurajalkapallon todellinen klassikoiden klassikko.

– Kyllä HJK sytyttää aina ja vastakkain on kaksi perinteistä joukkuetta. Sitä paitsi nämä ovat olleet viime vuosina erittäin tasaisia pelejä, TPS:n keskikenttäpelaaja Emma Santamäki muistuttaa.

TPS aloitti liigakauden hienolla 1-0-kotivoitolla TiPS:stä. Sen jälkeen joukkue on hävinnyt vieraissa mestarijoukkue PK-35:lle sekä Kuopion Pallokissoille. Respect Suomen Cupissa TPS eteni puolestaan puolivälieriin kaatamalla joensuulaisen Hertan lukemin 8-1. Siinä kisassa vastaan asettuu seuraavaksi jälleen TiPS.

– Me ollaan pystytty pelaamaan kuitenkin tosi hyvää futista, vaikka tulokset ovat vaihdelleet. Varsinkin PK- ja Pallokissat-peleihin osui myös niitä huonompia hetkiä, mutta pelien sisällä on ollut kuitenkin tasaisempaa suorittamista kuin viime vuonna, Santamäki arvioi.

Kovasti vahvistunut HJK on puolestaan voittanut ensimmäisillä kierroksilla Pallokissat ja TiPS:n, mutta se on kärsinyt toisaalta myös yllätystappion ONS:lle. HJK hamuaa muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen takaisin mitalitaistoihin ja myös TPS on asettanut tavoitteekseen ylemmän loppusarjan ja sitä myöden kärkitaistelut.

– Molemmat haluavat tietysti sinne ylempään loppusarjaan ja mitalitaisteluihin mukaan. HJK:ta on käyty tällä viikolla läpi, valmistauduttu peliin, mutta ei HJK:ssa sinänsä ole mitään ihmeellistä. Se on kova vastus, joka ottaa heti ylhäältä kiinni ja koettaa rikkoa vastustajan avauksia, Santamäki tietää.

TPS:n päävalmentaja Sami Haltia on painottanut koko talvikauden pelaamisen rytmitystä ja tempoa. Eli kun on paikka, niin mennään vauhdilla eteenpäin ja jätetään turha pallon hautominen pois.

– Näin me ollaan treenattu, järkevää liikkumista. Ja vastustajaa pitää juoksuttaa, kun paikka siihen tulee. Yleensäkin pitää pyrkiä siihen, että pelin ohjat on omissa käsissä, Santamäki vahvistaa.

TPS piti ensimmäisessä ottelussaan nollan, mutta kahdessa viimeisessä liigaottelussaan joukkue on päästänyt kahdeksan maalia. On siis selvää, että viimeisissä harjoituksissa on kertailtu myös puolustuspään asioita. Santamäki itse on pelannut yleensä keskikentän pohjalla, mutta välillä myös topparina.

– Oma rooli varmistuu tänään. Puolustuspään pelaamista pitää yleensäkin tiivistää. Klubissa esimerkiksi Kaisa Collin tulee varmasti todella kovaa ja hänen kroppaan pitää päästä heti kiinni. Yleensäkin Klubilla on taitava hyökkäyspää, eikä yhtään turhaa tilaa saa vaan antaa, Santamäki korostaa.

Lisää uutisia