Naiset: HJK vei runkosarjan päätöskierroksen pelin voiton selvin lukemin – TPS:n kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa

26.08.2023 20:45

Kansallisessa Liigassa TPS kohtasi runkosarjan päätöskierroksella kotonaan HJK:n. Helsinkiläisjoukkue kamppailee mitalisijoista, TPS puolestaan sarjapaikastaan. Joukkueet kohtasivat kertaalleen kesäkuussa Helsingissä. TPS voitti tuolloin ottelun 3–0. Tänään HJK oli parempi selvin 6–0-lukemin.

Heti ottelun alussa Arttu Heinosen valmentama HJK otti komennon pelistä. Kotijoukkueen maalintekomahdollisuudet ensimmäisellä puoliajalla jäivät yksittäisten tilanteiden varaan. TPS:llä oli mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoasemaan, kun Laura Linnala pelasi Nelly Lehtilän läpiajoon. Lehtilä pääsi pääsi vastakkain Annika Laihasen kanssa, mutta TPS-hyökkääjä ajautui pieneen kulmaan ja laukaus oli helppo torjuttuva Laihaselle. HJK meni pelin kahdeksannellatoista minuutilla johtoon, kun Iina Salmen syöttö puhkaisi TPS-puolustuksen. Lotta Lindström ja Milja Kiviranta pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Kivirannalla oli helppo työ laittaa pallo maaliin Lindströmin syötöstä.

Toinen puoliaika oli täysin HJK:n näytöstä. TPS:llä ei ollu mahdollisuuksia haastaa vierasjoukkuetta maalien muodossa. Ensimmäiseen viiteentoista minuuttiin HJK hurjasteli TPS:ltä luulot pois kolmen maalin muodossa. Lotta Lindströmin neljä maalia ja Tuulin Enkkilän vapaapotkumaali sinetöivät pisteet helsinkiläisille.

– Synkkä peli oli. Ensimmäinen puoliaika ei näyttänyt siltä, että tällaiset lukemat tänään tulisivät. En osaa sanoa, mikä meni vikaan. Todella heikko peli meiltä, kommentoi TPS:n maalivahti Inkeri Niemi.

TPS:n pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa. Tällä hetkellä TPS on kiinni viimeisessä suoran säilyjän paikassa sijalla kahdeksan. Tänään oman ottelunsa voittanut PK-35 hengittää niskaan kuitenkin vain pisteen päässä takana. TPS-kapteeni Niemi lähtee positiivisin mielin kohti loppusarjan ratkaisupelejä. Nousijiajoukkueelle kauden ensisijainen tavoite on ollut säiylyttää sarjapaikka, ja tavoitteen saavuttaminen on edelleen täysin joukkueen omissa käsissä.

– Ollaan pysytty meidäin isoimmassa tavoitteessa, eli siinä että pysytään Kansallisessa Liigassa. Alkukaudesta puhuttiin, että tavoitteet voisivat olla jopa hieman korkeammalla. Meidän kausi on ollut tosi ailahteleva, mikä on myös loogista nousijajoukkueelle.  On ollut tosi hyviä pelejä ja sitten on ollut tosi heikkoja pelejä. Loppusarjan tulevat pelit ovat meidän kauden tärkeimmät pelit. Me lähdemme jokaisesesta pelistä hakemaan kolmea pistettä. Hyökkäyspelaamisen pitää olla rohkampaa ja puolustamisen kurinalaisempaa. Jos me ei tehdä maaleja, emme voi voittaa peleja, sanoi Niemi.

Teksti: Timo Kinnunen

Lopputulos:
TPS – HJK 0–6 (0–1)

Ottelun maalit:
18 min 0–1 Milja Kiviranta
51 min 0–2 Lotta Lindström
59 min 0–3 Tuuli Enkkilä
60 min 0–4 Lotta Lindström
67 min 0–5 Lotta Lindström
72 min 0–6 Lotta Lindström

                 
Varoitukset:

TPS

HJK


TPS:n kokoonpano:

Inkeri Niemi (MV, C)
Selja Leiwo
Veera Keto
Silja Jaatinen (82 Meri-Tuulia Reponen)
Viivi Spets    (82 min Netta Hanhimäki)
Saana Kallio
Netta Laasio
Saija Östlund
Laura Linnala (56 min Heidi Leppämäki)
Viivi Ollonqvist
Nelly Lehtilä

Erotuomari: Ksenia Koulik

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Yleisömäärä: 372

Seuraava ottelu: TPS:n kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa. Loppusarjan otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.

Ottelun kooste

Hikihaastattelu