Miehet: TPS taipui EIF:lle, mutta petrasi peliesitystään aiemmasta

Turun Palloseura kohtasi tänään Ykköscupin alkulohkon päätöspelissään Ekenäs IF:n. Ottelu päättyi EIF:n 3–1-voittoon.

Jo ennen ottelun alkua oli selvää, että TPS:n tie Ykköscupissa tulisi päättymään alkulohkoon. Tepsille lähtökohta otteluun olikin aiempaa ehjemmän pelillisen kokonaisuuden hakeminen. Vaikka voiton vei tänään vierasjoukkue mukanaan Tammisaareen, oli päivän peli TPS:ltä pelillisesti jo parempi esitys kuin Ykköscupin kaksi aiempaa ottelua.

– Tämän päivän peli oli huomattavasti parempaa tekemistä kuin mitä meiltä on aiemmissa Ykköscupin otteluissa nähty. Meille tuli tänään muutama lurpsahdus, joista vastustaja pääsi iskemään, mutta suhteessa edellisiin peleihin tämän päivän esitys oli kuitenkin jo paljon ehjempi kokonaisuus. Olimme myös aggressiivisempia kuin aiemmissa peleissä, mihin olen tyytyväinen. Meillä oli sellainen tosi tiivis kolmen päivän mittainen, leirityyppinen jakso ennen tätä peliä. Olimme käyneet paljon asioita läpi ja mielestäni se näkyi tänään positiivisella tavalla myös kentällä, summasi TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen päivän peliä.

Laurikaisen kanssa samoilla linjoilla oli ottelun jälkeen myös TPS-puolustaja Joonas Sundman.

– Kyllä tämä oli jo paljon parempaa tekemistä meiltä verrattuna viime peleihin, arvioi Sundman.

Sundman pelaa Tepsissä nyt kolmatta kauttaan. Aiempina kausina hänet on nähty TPS:ssä laitapuolustajan tontilla, mutta alkuvuoden peleissä Sundman on pelannut topparina.

– Olen alun perin koulutukseltani toppari, mutta kyllähän tässä on taas vähän totuttelemista, kun viime vuodet olen pelannut laitapakkina. Lisäksi minulla jäivät viime kaudella pelit vähiin loukkaantumisen takia. Tämän harjoituskauden tärkein juttu itselleni onkin saada hyvä pelituntuma ja tottua uudestaan topparin pelipaikkaan, Sundman kertoi.

TPS oli pelannut kaksi edellistä Ykköscupin otteluaan ilman maalia. Tänään kuparisen rikkoi avauskympillä paluun Tepsiin tehnyt Riku Riski. Maali oiva näyte Riskin pelitaidoista. Riski luki tilanteen oikein, ohitti vastustajan ja laukoi terävän vedon, jota EIF:n maalia vartioinut Ramilson Almeida ei millään kyennyt torjumaan.

– Riku alkaa pikkuhiljaa päästä vireeseen ja nousta esiin. Nyt nähtiin jo sitä tuttua Riskiä, oikein muistot tulivat mieleen. Samaten oli kiva saada jatkosopimuksen tehnyt Linus Rönnberg ja uusi vahvistuksemme Umar Bala Muhammed tänään mukaan peliin, Laurikainen totesi.

Ykkösen sarjakausi alkaa 15. huhtikuuta, jolloin TPS kohtaa EIF:n Tammisaaressa. Laurikaisen mukaan TPS:n joukkue lepää nyt muutaman päivän, minkä jälkeen alkaa tiukka treenijakso.

– Nyt levätään hetki ja palataan sitten taas uudella draivilla treenikentille. Jätkille on tulossa kova viisiviikkoinen treenijakso, ennen kuin sitten tehdään viimeiset valmistelut ennen kauden alkua. Tulemme vielä pelaamaan useamman harjoitusottelun. Vastustajajoukkueet tulevat treenipeleissä olemaan vähän eri tasoisia keskenään, jotta saamme erilaisia haasteita, Laurikainen selvitti.

Lopputulos:

TPS – EIF 1–3 (1–2)

Ottelun maalit:

9 min 1–0 Riku Riski
13 min 1–1 Stanislav Efimov
34 min 1–2 Abdoulaye Kante
73 min 1–3 Roni Pietsalo

Varoitukset:

27 min Joonas Sundman
43 min Roope Pakkanen
54 min Umar Bala Muhammed

TPS:n kokoonpano:

1 Jere Koponen (MV, C)
3 Matias Kivikko Arraño (46 min Severi Pöysä)
5 Joonas Sundman
7 Daniel Rantanen
10 Riku Riski (64 min Onnipekka Pajula)
11 Torfiq Ali-Abubakar (88 min Christian Linna)
18 Tuomas Pippola (64 min Linus Rönnberg)
20 Jesper Karlsson (75 min Santeri Pohjolainen)
22 Kasper Hämäläinen (64 min Otto Ohvo)
24 Umar Bala Muhammed
29 Roope Pakkanen (46 min Joonas Lakkamäki)

Erotuomari: Mohammad Al-Emara

Pelipaikka: LähiTapiola Areena, Turku

Ottelun kooste

Lisää uutisia