Miehet: Tepsille voitokas kenraaliharjoitus – FC Jazz kaatui Riskin ja Geron maaleilla

Turun Palloseura aloittaa miesten Ykkösen kauden tasan viikon päästä Tammisaaressa kohtaamalla EIF:n. Tänään Tepsi kohtasi aurinkoisella ja keväisen lämpimällä Urheilupuiston Yläkentällä viimeisessä harjoituskauden treenipelissä FC Jazzin. Turkulaisten kenraaliharjoitus oli voitokas, kun Jazz kaatui maalein 2–1.

Tepsin avausmaalin iski Riku Riski, jolle Jesper Karlsson syötti pallon linjan taakse. Riski kirmasi karkuun Jazz-puolustukselta ja sijoitti pallon varmasti ohi vieraiden maalia vartioineen Rasmus Simulan. Lisää mustavalkoista maali-iloittelua oli luvassa vain pari minuuttia myöhemmin. Daniel Rantanen laukoi painavan kaukolaukauksen, jonka Jazz-vahti Simula torjui eteensä. Ensimmäisenä irtopallossa oli paikalla TPS-kärki Alhaji Gero, joka lisäsi Tepsin taukojohdoksi 2–0.

Mustavalkoisten hyökkäyspään vahvistukset Riski ja Gero ovat esittäneet hyviä otteita harjoituskauden peleissä, ja kaksikon voikin odottaa järjestävän rutkasti ilonhetkiä TPS-kannattajille tulevalla Ykkösen kaudella. Gero on pelannut nyt kaksi harjoitusottelua TPS-paidassa ja iskenyt kaksi maalia. Nigerialaiskärjen TPS-uran kolmas maali oli myös lähellä syntyä tänään, kun hän pääsi laukomaan rangaistuspotkua. Jazz-vahti Simula veti kuitenkin tällä kertaa pidemmän korren ja torjui.

Jazzilta nimensä ottelun pöytäkirjaan kirjasi monelle eri riville Firmino. Brassihyökkääjä teki maalin, otti varoituksen ja poistui lopulta kentältä ennen loppuvihellystä punaisen kortin saattelemana.

Lopputulos:

TPS – FC Jazz 2–1 (2–0)

Ottelun maalit:

32 min 1–0 Riku Riski
35 min 2–0 Alhaji Gero
64 min 2–1 Firmino

Varoitukset ja kentältäpoistot:

60 min Firmino (varoitus)
87 min Firmino (kentältäpoisto)

TPS:n kokoonpano:

1 Jere Koponen (MV, C)
4 Eero Uusitalo
7 Daniel Rantanen (63 min Aapo Boström)
9 Alhaji Gero (67 min Torfiq Ali-Abubakar)
10 Riku Riski (87 min Veeti Pohtio)
14 Joonas Lakkamäki (75 min Hanjin Cho)
17 Linus Rönnberg (67 min Tuomas Pippola)
20 Jesper Karlsson
22 Kasper Hämäläinen (78 min Otto Ohvo)
28 Severi Pöysä
29 Roope Pakkanen

Erotuomari: Vili Lehtovaara

Pelipaikka: Urheilupuiston Yläkenttä, Turku

Seuraava ottelu: La 15.4. klo 16.00 EIF–TPS, Tammisaari. Ykkösen kauden avausottelu.