Miehet: Ilves vahvempi harjoitusottelussa

Jalkapallon Miesten Ykkösen kauteen valmistautuva Turun Palloseura kohtasi tänään harjoitusottelussa Tampereen Ilveksen. Sarjaporrasta ylempänä Veikkausliigassa pelaava Ilves oli lopulta vahvempi ja vei voiton maalein 2–0.

Avauspuoliaikaa hallitsi varsin selvästi Ilves, joka loi toistuvasti laukauksillaan uhkaa TPS-maalille ja kolisutteli kertaalleen myös ylärimaa. Pelin avausmaali nähtiin lopulta 35. minuutilla. Tamperelaiset yrittivät vapauttaa pitkällä syötöllä hyökkääjä Adam Larssonin läpiajoon. TPS:n maalivahti Jere Koponen reagoi vaaralliseen tilanteeseen ja lähti kauas maaliltaan vastaan. Koponen onnistuikin tekemään syötönkatkon rankkarialueen ulkopuolella puskemalla palloa. Ensimmäisenä puskusta muodostuneeseen irtopalloon pääsi kuitenkin Ilveksen Santeri Haarala, joka sijoitti pelivälineen TPS-maaliin.

Vierasjoukkue TPS paransi peliään toisella puoliajalla, pääsi lähemmäs Ilveksen maalia ja pystyi luomaan muutaman tilanteen. Kenties paras paikka avautui vajaan tunnin kohdalla Torfiq Ali-Abubakarille, joka pääsi Riku Riskin kanssa nopeaan vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. TPS:n ghanalaiskärki yritti ohittaa Ilveksen veräjää vartioineen Otso Virtasen kaukaa lähteneellä laukauksella, mutta Virtanen poimi pallon hyppysiinsä.

Ilveksen toisessa maalissa oli onnea mukana. Ilves murtautui TPS:n boksiin ja petasi vetopaikan Lauri Ala-Myllymäelle. TPS-vahti Koponen oli hyvin sijoittuneena valmiina torjumaan, mutta Ala-Myllymäen laukaus muuttikin matkalla suuntaa TPS-puolustajan jalasta.

Lopputulos:

Ilves–TPS 2–0 (1–0)

Ottelun maalit:

35 min 1–0 Santeri Haarala
65 min 2–0 Lauri Ala-Myllymäki

TPS:n kokoonpano: