Lahti pisti Tepsin pisteputken tylysti poikki

TPS matkusti tänään Lahteen upean saldon saattelemana. Takana kun oli kauden avaustappion jälkeen jo neljä komeaa voittoa ja vain yksi tasapeli. Lahtelaiset avasivat kautensa vastaavasti kahdella voitolla, mutta sen jälkeen sarjanousijoille oli tullut karu paluu liiga-arkeen neljän peräkkäisen tappion muodossa.

Mutta niin vain asetelmat vaihtuivat tänään päälaelleen ja Lahti taisteli tappioputkensa poikki kurittamalla Tepsiä kotiyleisönsä riemuksi lukemin 2-0.

TPS aloitti Lahtea vastaan täsmälleen samalla avauksella kuin äitienpäivän voittopelin VPS:ää vastaan. Kuuden minuutin kohdalla Petteri Pennanen juoksi Lahden alueelle sisään, ajautui
hieman liian ahtaaseen tilaan ja kuti painui päin Lahden maalivahti Viktor Szentpéteriä. Santeri Mäkinen syötti muutamaa minuuttia myöhemmin pallon jälleen Pennaselle, joka latasi pallon toistamiseen Szentpéterin syliin.

24.minuutin kohdalla Toni Kolehmainen syötti pallon Lahden alueelle, mutta Mika Ääritalo vapautti itsensä, mutta ei saanut kunnon vetoa aikaiseksi. TPS jatkoi vielä hetken painetta, mutta tilanne kuivui lopulta käsiin.

Reilun puolen tunnin kohdalla Italiasta Lahteen palannut Ville Taulo pääsi kokeilemaan, mutta ärhäkkä veto painui sellaisen metrin verran maalin yli.

40. minuutin kohdalla isännät sitten käyttivät ensimmäisen kunnon tilanteensa hyväkseen. Taulo siirsi pallon sivuun ja entinen JJK-ikoni Tommi Kari täräytti pallon voimalla ja tarkasti vasempaan alakulmaan.

Ensimmäinen puoliaika oli jotenkin jäykänoloista junnaamista, isännät olivat ehkä hieman edellä. TPS oli hieman liian hätäinen ja Lahdesta paistoi läpi hermostuneisuus – avausmaaliin asti.

TPS-luotsi Marko Rajamäki haki toiselle puoliajalle muutoksia ja nosti painopistettä hyökkäyspään suuntaan. Ensin Juho Lähde vaihtui tauolla Kennedy Eribaan. Tunnin kohdalla Mäkinen vaihtui puolestaan Mikko Hyyryseen. Tämän kauden osalta vasta nyt liigassa debytoinut Hyyrynen toi heti tuoretta taistelu- ja juoksuvoimaa Palloseuraan.

Pian Hyyrysen vaihdon jälkeen laittoi Tommi Kari kaikkensa peliin, että Lahti voittaa. Mies kiskaisi itsensä nurin rankkarialueella, mutta seurauksena oli keltainen kortti epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä.

68. minuutin kohdalla Lahti kaatoi kuitenkin toistamiseen tylysti kylmää vettä Palloseuran niskaan. Jani Bäckman antoi kulman ja väkivahva brassi, Rafael, runnoi pallon päällään
vastutamattomasti TPS-verkkoon. Maali Rafaelille Veikkausliigauran sadas, vilpittömät onnittelut siitä!

Lahden toisen osuman jälkeen Rajamäki haki edelleen lisää kavennusvoimaa hyökkäyspäähän, kun puolustuksen luottomies Jaakko Nyberg vaihdettiin Dennis Okaruun.

Heti perään Ääritalo pääsi aivaan vapaaseen paikkaan, mutta pallo liukui tolppaa nuollen ohi. Pari minuuttia tästä ja Hyyrynen pyörähti rankkarialueella pallon kanssa, mutta veto meni tällä kertaa yli.

TPS yritti lopussa runnoa peliä väkisin Lahden päätyyn, onnistuenkin osittain siinä. Valitettavasti sen sihti ei ollut tänään vaan missään vaiheessa kohdillaan ja niinpä lahtelaiset pääsivät helatorstain viettoon poikkeuksellisen juhlavissa tunnelmissa.

TPS yrittää palauttaa kurssin taas takaisin voitolliseksi ensi maanantaina, kun JJK saapuu Turkuun vieraaksi. Ottelu alkaa Paavo Nurmi Stadionilla klo 18.30.