KuPS tyly vieras Kaarinassa – ”Katseet kohti tiistain peliä”

TPS ja KuPS kohtasivat toisensa sateisen kelin tummentamalla Kaarinan keskuskentällä.

Ottelun alku oli kuopiolaisten pallonhallintaa ja jo toisella minuutilla Lavdije Begolli pääsi puskemaan maalia, mutta Siiri Välimaa oli tarkkana ja nappasi pallon käsiinsä. Pari minuuttia myöhemmin KuPS sai puolittaisen paikan, mutta tilanteen suurin vaikutus oli se, että pienen kolaroinnin jälkeen molemmilta jäi pelaaja hetkeksi kentän pintaan. Loukkaantumisia ei onneksi tullut, vaan kaikki pystyivät peliä jatkamaan.

Ottelun kymmenennellä peliminuutilla KuPS sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun. Gentjana Rochi antoi kulman lyhyenä ja pienen syöttelyn jälkeen Rochi pääsi itse laukomaan pallon takakulmaan ohi Siiri Välimaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin TPS rakenteli Patricia Träskin ja Jenni Rannuksen voimin hyvää hyökkäystä, mutta vierailijoiden puolustus oli tarkkana ja selvitti tilanteen. Hetki tästä ja Mira Andersson katkaisi vierailijoiden hyökkäyksen väärin ottein ja nappasi ottelun ensimmäisen varoituksen.

Kun ottelua oli takana lähes puoli tuntia, katkaisi Viivi Kiiski kuopiolaisten avauksen ja nousi vahvasti kohti maalia, mutta keskitys päätyi pienen kimmokkeen kautta maalivahdin käsiin.

Ottelun 39. minuutilla Mira Andersson kaksintaistelutilanteessa KuPS:n pelaajaa ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asteli Gentjana Rochi, joka upotti pallon varmasti maalin perukoille siirtäen vierailijat kahden maalin johtoon. Heti ottelun jatkumisen jälkeen Rannus nousi vahvasti KuPS:n maalialueelle ja hänet kaadettiin, mutta tällä kertaa peli jatkui. Rannus protestoi tuomiota ja nappasi itselleen keltaisen kortin.

Pari minuuttia ennen puoliajan päättymistä KuPS iski vielä kolmannen kerran. Aino Kröger asteli kulmalipulle ja pallo pomppi lopulta Begollille, joka sai iskeä pallon Välimaan ohi maalin perukoille.

TPS ei kuitenkaan lamaantunut maalista, vaan lähti jälleen heti hakemaan kavennusta. Netta Laasio nousi vahvasti kuopiolaisten hyökkäyspäähän ja laukoi tulisesti. Immonen torjui eteensä ja pallo päätyi lopulta Rannukselle, joka laukoi, mutta tolppa pelasti KuPS:n takaiskulta ja tauolle siirryttiin vierailijoiden 0-3 johdossa.

TPS suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Patricia Träsk teki tilaa Viivi Spetsille. KuPS sai ensimmäisillä minuuteilla kaksi kulmaa, mutta Palloseuran puolustus oli tarkkana ja selvitti tilanteen. 58. minuutilla Anni-Maija Kauppila nousi vahvasti ja oli jo karata turkulaisten puolustukselta, mutta Saija Östlund pelasi Kauppilan ulos tilanteesta ja Daniela Sandås pelasi pallon pois maalipaikalta.

Kun ottelua oli pelattu reilu tunti, ei TPS:n puolustus saanut enää Kauppilaa pysäytettyä. KuPS laukoi kohti mustavalkoisten maalia ja märkä pallo lipsahti Välimaan käsistä. Kauppila ehti palloon ensimmäisenä ja iski vierailijat neljän maalin karkumatkalle. Vain pari minuuttia myöhemmin Aino Kröger karkasi puolustukselta ja iski taululle jo 0-5 lukemat.

Seuraavat parikymmentä minuuttia olivat melko tasaista vääntöä, jossa pallo liikkui päästä toiseen, eikä kumpikaan saanut vaarallisia paikkoja. Seuraava kunnon paikka tuli, kun käynnissä oli ottelun 84. minuutti. KuPS sai vapaapotkun boksin kulmasta ja pallon taakse asteli Rochi, jonka veto kuitenkin painui suoraan maalin ohi.

Ottelun lähestyessä loppua pääsi Nelly Lehtilä vetopaikkaan, mutta laukaus osui KuPS:n pelaajiin ja kimposi lopulta Immosen käsiin.

Kun ottelun lisäaikaa oli pelattu jo muutama minuutti, sai KuPS vapaapotkun rangaistusalueen kulmalta. Roosa Ärväs asteli pallon taakse. Ärväksen laukaus oli tarkka ja pallo upposi kotijoukkueen verkkoon jo kuudetta kertaa. Tilanne jäi samalla ottelun viimeiseksi ja KuPS oli myös toisessa kohtaamisessa vahvempi 6-0 lukemin.

Turun Palloseuran päävalmentaja Sami Haltia myöntää, että lukemat kertovat kaiken oleellisen.

– KuPS oli tänäänkin todella vaikea vastustaja. Voisi sanoa, että omalla tavallaan kaikki, mitä kentällä tapahtui, oli tiedossa. KuPS ei tänään esittänyt mitään yllättävää, mutta emme pystyneet heidän pelaamistaan estämään. Oma tekeminen on ajoittain ollut hyvällä tasolla, mutta tänään oma pelaaminen romahti ja tulokset kertaantuivat karusti.

Kuopiolaisten pilkusta syntynyt maali herätti kotiyleisössä voimakkaasti tunteita, mutta Haltia korostaa, että peli ei missään nimessä kaatunut tuomareihin.

– Pilkku ja sitä seurannut tilanne toisessa päässä kenttää täytyy jälkikäteen itsekin katsoa uusiksi. Toki jos tuomari näkee, että kyseessä on pilkku, niin sitten se on pilkku, eikä sille mitään voi. Toisessa päässä katkaistiin kovin ottein puolittainen läpiajo, tai ainakin vaarallinen tilanne, mutta lopputuloksena oli vain varoitus meille. No, en itse nähnyt tilannetta kunnolla joten luotetaan siihen, että se meni oikein.

Palloseura ei ehdi murehtia lopputulosta pitkään, seuraava ottelu on jo tiistaina, kun TPS matkustaa Maarianhaminaan.

-Kun ottelu alkoi olla selvä, lähdettiin valmistautumaan jo tiistain peliä varten. Toki pelissä tapahtui asioita, joiden takia emme voineet ihan omien suunnitelmien mukaan toimia. Nyt täytyy vain joukkueen kanssa jättää tämä peli taakse ihan kokonaan. Lähdetään palauttelemaan ja valmistautumaan tiistaita varten.

Frida Lähteemäki tippui tänään varotoimenpiteenä kokoonpanon ulkopuolelle, mutta Haltia toivoo, että hän on taas tiistaina joukkueen mukana.

TPS hyökkääjä Yasmin Baasousi juhli tänään syntymäpäiväänsä, mutta pelistä ei juhlatunnelmaa jäänyt, vaikka Baasousi pääsikin pitkästä aikaa itsekin kentän puolelle.

– Fiilikset eivät tälläisen ottelun jälkeen tietenkään ole parhaat mahdolliset. Lähdettiin antamaan sitä parasta, mihin pystytään, mutta tänään ei siinä onnistuttu. Henkilökohtaisella tasolla oli toki kiva taas saada peliaikaa. Oli todella mukavaa kuulla, kun Sami sanoi, että pääsen vaihdosta kentälle. Toki osasin omalla tavallani odottaa, että tänään saattaa peliaikaa tulla, koska asetelmat ovat mitä ovat ja ollaan tehty paljon muutoksia joukkueen sisällä. Oli hienoa päästä taas edustamaan Tepsiä!

Tänään Baasousi ei saanut syntymäpäivän kunniaksi lahjaksi täysiä pisteitä, mutta hän korostaa, että tiistaina on uusi mahdollisuus.

– Tänään ei syntymäpäivälahjaa tullut, mutta nyt palautellaan hetki ja lähdetään tiistaina hakemaan täyttä pistepottia Åland Unitedin vieraana. Täytyy unohtaa tämä ottelu ja lähteä pää pystyssä kohti seuraavaa peliä!