KTP haki toistamiseen täyden pistepotin Turusta (kooste)

TPS:llä oli tilaisuus nousta Ykkösen kärkipaikalle sunnuntaina, mutta viime kauden Veikkausliigajoukkue KTP oli eri mieltä, ja poimi jo toiset täydet kolme pistettä Turusta.

KTP voitti TPS:n Turussa toukokuussa jo 2-5, mutta tällä kertaa kymenlaaksolaisten voittolukemat olivat 1-3. Ottelu oli vivahteikas ja tavallaan vähän erikoinenkin, sillä painopiste vaihteli vähän väliä päädystä toiseen.

– Ensimmäinen puoliaika oli pelillisesti Kotkan ja olimme vaikeuksissa, mutta toinen taas meidän, vaikka se ei maalien muodossa näkynytkään, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen summasi.

KTP iski johtomaalinsa ottelunsa ottelun 1. puoliajalla käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan. TPS oli pommittanut sitä ennen vieraiden maalia epäonnekkaasti. KTP:n Isaac Kannah sai pallon oikealla tehden yhden vartalohartauksen ja lataamalla pallon TPS-maalin vasempaan takanurkkaan. Ottelu oli vanhentunut siinä vaiheessa 19 minuuttia.

Kotkalaiset olivat muutenkin TPS:ää päättäväisempiä 1. puoliajan lopulla ja TPS oli ajoittain isoissa vaikeuksissa. TPS-vahti Oskari Forsman esitti jakson lopulla pari paraatipelastusta ja piti Palloseuran pelissä mukana.

Ottelun 2. puoliajalla TPS tuli uudestaan heränneenä ja se näkyi tulostaululla aika nopeasti. Hienoa kautta pelaava Riku Sjöroos junttasi väenväkisin kimpoilevan maalinedustapallon KTP:n verkkoon 47. minuutilla.

TPS sai muutenkin juonesta kiinni, mutta hetkellinen herpaantuminen muutti taas ottelun käsikirjoitusta. KTP:n Aleksi Tarvonen pelattiin vapaaksi TPS:n linjan taakse. Hän otti pallon tyynesti rinnallaan alas ja latasi matalan pallon TPS-verkkoon keskeltä.

TPS sai ihan hyvän takaa-ajon tämän jälkeen päälle, mutta lukuisien kulmien ja läheltä piti -tilanteiden lisäksi mitään isompaa ei jäänyt käteen. KTP viritti ottelun lopussa hyökkäyksen ja niittasi pallon TPS:n alueelle. Erotuomari Mikko Leino näki, että pallo kävi samalla TPS-pelaajan kädessä. Aika monen mielestä pallo kävi kuitenkin vaan TPS-puolustaja Miro Tenhon olkapäässä. Pallo vihellettiin kuitenkin pilkulle. Jussi Aalto latasi pallon parin steppiaskeleen jälkeen varmasti keskellä maalia. Forsman ja Aalto kävivät pientä henkien taistelua, silla molemmat edustivat Palloseuraa kaudella 2015.

– Se oli aivan naurettava pilkku, sen mitä minä näin siitä. Ei ottelu siihen kuitenkaan ratkennut, vaan KTP johti jo siinä vaiheessa. Päästin toisella puoliajalla paremmin mukaan peliin, mutta ei riittävän hyvin, Laurikainen murehti.

– Ei päästetty Tepsiä meidän muodostelmaan sisälle ja pidettiin ne hienosti ulkona. Ensimmäinen puoliaika oli meidän ja meillä oli paljon maalipaikkoja, mutta Forsman pelasi TPS:n maalilla upeasti. Toiselle puoliajalla TPS tuli odotetusti uudella sykkeellä, mutta puolustuspelaamisemme ja kontrolli piti. Joskus joutuu puolustamaan pidempiäkin jaksoja ja nyt se piti loppuun asti, KTP:n päävalmentaja Ossi Virta kiitteli omia joukkojaan.

TPS jäi tappion myötä 25:een pisteeseen, mutta on edelleen sarjassa kolmantena. Taistelu jatkuu perjantaina 29.7. Porissa, kun vastakkain asettuu FC Jazz klo 18.30 alkaen.