Kotiavauksesta voitto Lehtovaaran ja Kolen johdolla

TPS ja FC Honka kohtasivat aurinkoisella Veritas stadionilla. TPS otti kauden avausvoittonsaToni Kolehmaisen toisen puoliajan maalilla 1-0.

Jo alkuminuuteilla vauhtia riitti molemmissa päissä. TPS:n Mikko Manninen viilletti laidallaan terävästi, mutta keskitys epäonnistui. Hongalla puolestaan Jami Puustinen ja Demba Savageväläyttivät nopeuttaan, mutta heidänkin kohdallaan ratkaisevat syötöt ontuivat.

Hongan maalivahti Tuomas Peltonen oli lahjoittaa Riku Riskille maalin 12 minuutin pelin jälkeen. Riski pääsi yrittämään kolmasti Peltosen ohittamista, mutta joka kerta espoolainen veti pidemmän korren.

Toisessa päässä Jukka Lehtovaara venytti komean torjunnan 20. minuutilla. Roope Heilalallaja Alexandr Kokolla oli sauma vapaapotkun jälkeen, mutta Lehtovaara oli tarkkana.

Taukoa lähestyttäessä vauhti hieman rauhoittui molempien joukkueiden etsiessä lähinnä pistosyötöin vastustajan puolustuksen puhkomista.

Toinen puolikas alkoi Hongan hallinnassa. Demba Savage ja Jami Puustinen juonivat paikkaa, mutta takaviistossa ei löytynyt omia. Lehtovaara venytti komeaan torjuntaan sen jälkeen kun Savage löysi takatolpalta puskuun nousseen Kokon.

Lehtovaaran loistopelastukset saivat jatkoa 53. minuutin kohdalla, kun hän torjui Jussi Vasarankovan laukauksen kulmapotkuksi.

TPS sai hieman peliinsä virtaa Babatunde Wusun kentälle tulon jälkeen. Vaarallisimmat paikat olivat silti edelleen turkulaisten maalilla. Välillä pallo vieri jo lähes maaliviivaa pitkin, mutta viimeistelijöitä ei löytynyt.

Jälleen yksi tärkeä torjunta nähtiin Lehtovaaralta 70. minuutin pelin jälkeen, kun hän liimasiJohn Weckströmin vapaapotkun.

Kesken Hongan painostuksen TPS sai vapaapotkun seitsemästä metristä, kun Tuomas Peltonen joutui ottamaan Hannu Haaralan palautuksen käsiinsä. Toni Kolehmainen ei paikasta erehtynyt, hän nosti Jarno Heinikankaan sivusiirron maalin kattoon.

Loppuminuuteilla Honka haki ankarasti tasoitusta, mutta TPS kesti mainiosti pelanneen Lehtovaaran johdolla. Aivan loppusekunneilla Jussi Vasaralla oli huikea sauma tasoitukseen, mutta kulmaksi meni.