Kooste: Ilves – TPS 2-0 (26.05.2018)

Ilves ja TPS kohtasivat toisensa Jalkapallon Veikkausliigassa ensimmäisen kerran yli 20 vuoteen. Kotijoukkue Ilves pystyi kääntämään ottelun edukseen toisella puoliajalla loppulukemin 2-0. Tamperelaisten avausmaalin iski paluupallosta Marius Noubissi ottelun 62. minuutilla. Ilveksen voitto sinetöityi ottelun lisäajalla, kun Issa Thiaw iski Eero Tammisen vapaapotkun sisään.

TPS aloitti Ilvestä vastaan huomattavasti terävämmin kuin FC Honkaa vastaan viime tiistaina. TPS:n parhaat paikat avautuivat kolmesta vapaapotkusta, jotka Jani Virtanen antoi eri paikoista melko läheltä rankkarirajaa. Ensimmäisen puoliajan lopulla avautui sitten se loistopaikka. Sami Rähmönen keskitti, mutta Aleksi Ristola ohjasi pallon vapaasta paikasta yli maalin. Myös Ilves tulitti vahvasti ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta Noubissin kova veto kilahti ylärimaan.

Ilves otti kuskin paikan ottelun toisella puoliajalla. Jonathan Viscosi joutui heti alkuun pallosateeseen, mutta hän pystyi estämään Tammisen ja Noubissin maalintekoyritykset. Sen jälkeen Viscosi loukkasi sormensa, mutta pitkät paikkausyritykset eivät tuottaneet tulosta. Kanadalaismaalivahti joutui lähtemään pää riipuksissa vaihtoon ja Miikka Mujunen sai tilaisuutensa.

Mujunen joutui heti kovaan paikkaan, kun Ilves hyökkäsi päälle. Lauri Ala-Myllymäki laukoi rangaistusalueen rajalta matalan kudin, jonka Mujunen nyrkkeili ulos. Noubissi sattui päivystämään silloin juuri oikeassa paikassa ja siivosi irtopallon verkkoon. Ottelu ratkesi lisäajalla, ottelun 93. minuutilla. Mujunen venyi vielä aivan lopussa Niklas Jokelaisen vedon eteen.

TPS:n taistelu pisteistä jatkuu ensi viikon perjantaina, kun tänään PS Kemille hävinnyt KuPS saapuu Kupittaalle. Ottelu alkaa 1.6. klo 18.30.