Kooste: FC Lahti – TPS 3-2 (08.04.2018)

Veikkausliigakausi 2018 käynnistyi myös sarjanousija TPS:n osalta sunnuntaina. Palloseura avasi kautensa FC Lahden vieraana Lahden Kisapuistossa. Hieman kummallinen ottelu päättyi lopulta FC Lahden 3-2-voittoon. Kaikki ottelun maalit iskettiin ottelun toisella puoliajalla.

TPS ei kummarrellut isäntiä ensimmäisellä puolijalla lainkaan, vaan pelasi todella rohkeasti ja aggressivisesti alusta asti. TPS loi ottelun ensimmäisellä puoliajalla jopa enemmän maalipaikkoja kuin FC Lahti. Valitettavasti pallo ei löytänyt tietä maaliin asti, sillä FC Lahti tuli aivan uudella ilmeellä ottelun toiselle puoliajalle ja rymisteli 3-0-johtoon. TPS löysi kuitenkin ne tehonsa aivan ottelun lopussa ja kavensi loppulukemiksi 3-2.

Erityisesti Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Onni Valakari oli elementissään avausjaksolla ja hän ruokki erinomaisesti joukkueensa muuta hyökkäyskalustoa. Oskari Jakonen ja Aleksi Ristola pääsi kumpainenkin osittain karkuun, mutta FC Lahden makedonialaismaalivahti Damjan Shishkovski oli ajan tasalla.

Kokenut Mika Ääritalo pääsi kertaalleen kokeilemaan aivan maalin edestä viimeistelyä, mutta Shishkovski ehti siinäkin tilanteessa pallon eteen.

TPS-maalivahti Jonathan Viscosi joutui venymään kerran nyrkkeineen oikein kunnolla, kun FC Lahden virolaiskärki Henri Anier tykitti pallon kohti TPS-maalin yläkulmaa. Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 0-0.

FC Lahti siirtyi toisen puoliajalla 1-0-johtoon 48. minuutin kohdalla. Anier laukoi lujaa, Viscosi torjui pallon eteensä, mutta isäntien toinen virolaispelaaja, Artom Dmitrijev, runttasi pallon lähes maaliviivalta sisään.

TPS sai pian lahtelaisten johtomaalin jälkeen vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Valakarin veto painui lahtelaisten pelaajien kautta yli.

FC Lahti siirtyi 2-0-johtoon 67. minuutin kohdalla, kun entinen TPS-puolustaja Igor Jovanovic puski pallon verkkoon. Tämän jälkeen lahtelaisten itseluottamus kasvoi ja joukkue piti loppujen lopuksi johtoasemansa suhteellisen kivuttomasti.

TPS-kippari Sami Rähmönen pääsi kokeilemaan kavennusta vielä kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Shishkovski torjui.

FC Lahden avausmaalissa isossa roolissa ollut Henri Anier latasi pallon TPS-maaliin 86. minuutilla ja lukemiksi näin jo 3-0. Hänen vetonsa painui TPS-maalin vasempaan yläkulmaan.

TPS kaivoi lopulta ne ensimmäisellä puoliajalla kateissa olleet tehonsa esiin ja kavensi tilanteeksi 3-1, kun pelikellossa oli jo lähes täydet minuutit. Vaihdosta kentälle tullut Elias Ahde ampui ja FC Lahden puolustaja ohjasi pallon omaan maaliin.

Onni Valakari ampui vasurillaan lopullisen 3-2-kavennuksen lisäajan puolella, heti ensimmäisen liigaottelunsa kunniaksi. TPS:n kiri käynnistyi pisteiden kannalta hieman liian myöhään, mutta joukkueen maaliero sentään kaunistui mukavasti ottelun viimeisen parin minuutin aikana.

TPS:n Veikkausliigapelit jatkuvat sunnuntaina 15.4. Valkeakosken Tehtaan kentällä, kun kauden ensimmäisessä kotipelissä vastaan asettuu SJK klo 15.00 alkaen. Myös SJK aloitti TPS:n tapaan kautensa tappiolla, kun PS Kemi kävi poimimassa täydet pisteet Seinäjoelta.