Honka leipoi TPS:stä Tapiolassa 3-0-voittolukemat

TPS ja FC Honka pelasivat kauden kolmannen keskinäisen ottelunsa tänään Espoon Tapiolassa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa 0-0, mutta FC Honka vei molemmat pelit nimiinsä Espoossa. Heinäkuussa FC Honka voitti 2-0 ja nyt sitten 3-0. espoolaiset johtivat tauolle mentäessä 2-0. Kooste ottelusta löytyy TPS TV:stä: https://tpstv.fi/kooste-fc-honka-tps-3-0-11-08-2018/

FC Honka punoi ottelun ensimmäisen vaarallisen paikan 6. minuutin kohdalla. Borjas Martin ja Lucas Kaufmann pääsivät nokitusten Jonathan Viscosin kanssa, mutta TPS-maalivahti Jonathan Viscosi pelasti tilanteen hienolla ulostulollaan.

Ottelun 8. minuutin kohdalla Honka sitten iski tilanteeksi 1-0. TPS-puolustus osoitteli avustavien suuntaan paitsiota, mutta Martin ei siitä välittänyt, vaan säntäsi läpiajoon, kiersi Viscosin ja niittasi pallon sisään.

Ottelun 13. minuutilla uunituore TPS-kärki Albert Prosa haki pallon ja nousi boksiin. Peliväline ajautui sen jälkeen Riku Sjöroosin kautta Jonni Peräaholle, jonka latasi kuitenkin pallon yli Hongan maalin.

Reilun 20 minuutin kohdalla FC Hongan keskikenttäpelaaja Javier Hervás pääsi tulittamaan, mutta Viscosi torjui pallon kulmaksi.

FC Honka lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin ottelun 33. minuutin kohdalla. Hervás ampui pallon ensin TPS-maalin tolppaan, jonka jälkeen huippuvireinen Macoumba Kandji uitti paluupallon TPS:n verkkoon.

TPS-valmennus reagoi ensimmäisen puoliajan tilanteeseen ja teki tauolla kaksi vaihtoa. Uusina pelaajina kentälle tulivat Sami Rähmönen sekä Rasmus Holma.

Palloseura tuli kunnon sykkeellä toiselle puoliajalle, mutta FC Honka kesti Tepsin alkurynnistyksen ja tilanne tasaantui kentällä melko nopeasti.

Oskari Jakonen pääsi laukomaan reilun 50 minuutin kohdalla, mutta veto painui FC Hongan maalin sivuverkkoon. Heti perään Željko Savić pääsi ampumaan, mutta Hongan puolustus venyi pallon kulmaksi.

FC Honka tappoi pelin kuitenkin lopullisesti 62. minuutin kohdalla, kun huippukautta pelaava Kandji iski kauden kolmannentoista osumansa ja tylyt 3-0-loppulukemat taululle.

TPS jatkaa otteluitaan kotikentällä perjantaina 17.8. klo 18.30 kun Vaasan Palloseura saapuu vieraaksi Veritas Stadionille.