Kolme pistettä valui käsistä loppuminuuteilla

TPS joutui tyytymään tänään 1-1-tasapelin MYPA:a vastaan Veritas Stadionin iltavalaistuksessa. Tasapelissä oli varsin vahva tappion leima, sillä MYPA nousi pistejakoon vasta 84. minuutin kohdalla TPS-puolustuksen työtapaturman kautta. Palloseura livahti ottelussa 1-0-johtoon 49. minuutin kohdalla, kun Dennis Okaru syöksyi boxiin ja pisti tahdolla pari MYPA:n pelaajaa nippuun ja survoi pallon väkisin maaliviivan yli.

Ottelu alkoi MYPA:n merkeissä ja pallo vieraili heti alkuminuuteilla TPS-maalin yläputkessakin, mutta Sampsa Timoskan veto kimmahti onneksi lopulta yli maalin.

– Me aloitettiin hyvin ja oltiin latautuneita. Sen jälkeen TPS sai paremman otteen pelistä ja me juostiin pallon perässä, MYPA-luotsi Toni Korkeakunnas kiteytti ottelun alun.

TPS:llekin alkoi hiljalleen siunaantumaan tekopaikkoja. Okaru pyssytti kerran vihaisesti ohi ja Jere Uronen näytti vasurinsa vaarallisuutta suoraan kulmasta, mutta entinen TPS-veskari Ville Iiskola oli hereillä ja poimi pallon talteen.

Toisen puoliajan alkuun TPS tuli todella väkevästi ja latautuneena. Toni Kolehmainen pääsi laukomaan heti kättelyssä, mutta Iiskola liimasi jälleen pallon. 49. minuutin kohdalla Okaru teki sitten henkilökohtaisen sankaritekonsa.

TPS sai maalista lisää virtaa ja tilanteita luotiin tasaiseen tahtiin. Roope Riski kumautti 54. minuutin kohdalla yli ja heti perään Okaru pisti loistavan passin luukulle, mutta Mika Ääritalon ohjaus meni suoraan päin IIskolaa.

TPS:llä oli myös ottelun lopussa pari todella maukasta paikkaa lopettaa MYPA:n pyristely lopullisesti. Kolehmainen tinttasi reilut kymmenen minuuttia ennen loppua yli. Tämän jälkeen ratkaisun avaimia työnnettiin Okarun jalkoihin. Hän irtautui oikealta laidalta todella liukkaasti, mutta matala veto viuhui niukasti ohi maalin. MYPA:n kuitti tuli sitten pian perään.

– MYPA pelasi lopussa hieman upporikasta ja rutiköyhää. Meillä oli paikkamme tehdä se toinen maali, mutta ei vaan onnistuttu. Poikien työmoraali oli korkeaa luokkaa ja taistelu jatkuu. Tässä on vielä kaksitoista pistettä kuitenkin jaossa, TPS-luotsi Marko Rajamäki muistutti.

TPS haki uutta vaihdetta vielä lopun vaihdoilla. Riski vaihtui Leroy Malukaan, Juho Lähde toiseen Juhoon eli Lehtoseen ja Ääritalo Jaakko Nybergiin.

– Malukan laitoin kentälle, koska halusin sitä, että palloa pystytään pitämään hyökkäyspäässä vähän kauemmin. Nybergillä on taas pääpelivoimaa ja Lehtonen osaa tehdä maaleja, Rajamäki perusteli.

– Tunnen tämän porukan sen verran hyvin, että tiedän varmasti sen, että jokainen jätkä haluaa saada ne kaksitoista pistettä kasaan. Sen jälkeen katsotaan mihin se riittää. En ole tietoinen miten muut ovat tänään pelanneet, Rajamäki tunnusti.

Kupittaan kentän kunto puhutti ennen peliä, pelin aikana ja sen jälkeen. TPS:n keskikenttäpelaaja Juho Lähteellä oli vertailukohtaa parin päivän taakse Ruotsi-maaotteluun, joka pelattiin Valkeakoskella.

– Ensinnäkin maaottelu ei tuntunut enää missään ja toiseksi minun mielestä tämä Kupittaan kenttä oli paremmassa kunnossa kuin Valkeakoski, Lähde kuittasi spekuloinnit.

TPS:n kausi jatkuu sunnuntaina Rovaniemellä RoPS:n vieraana. Valkeakoskelta tänään pisteet napsinut RoPS säilytti oljenkortensa liigapaikan säilymisen suhteen ja kohtaa TPS:n takuuvarmasti voimiensa tunnossa. MIkään helppo Lapin reissu ei siis ole tiedossa.

TPS on edelleen kuitenkin mitalitaisteluissa kiinni, vaikka putosikin viidenneksi. Honka on vain pisteen edellä ja JJK kaksi. Eikä se FC Interin hopeakaan vielä kirkossa kuulutettu asia ole.

Lisää uutisia