Klassikkomatsi TPS-HJK sunnuntaina

02.07.2010 20:35

Veikkausliiga jatkuu TPS:n osalta taas sunnuntaina. Kupittaalle matkustaa vastustajista ehkä se kaikkein kovin, sarjajohtaja HJK. TPS ja HJK ovat kohdanneet pääsarjatasolla jo 133 kertaa. Voittoja TPS on ottanut 48, tasapeliin on päädytty 31 kertaa ja Klubi on vienyt kohtaamisista 54. Maaliero TPS-HJK -matseissa on 219-220 helsinkiläisille. Tasaista on siis ollut, vaikka viime vuosina HJK onkin ollut hieman niskan päällä. Viime kaudella molemmat TPS-HJK -matsit päättyivät tasatulokseen.

- En kyllä tiennyt että on ollut näin tasaista, reagoi Jani Virtanen kuullessaan tilastot vuosien varrelta ja jatkaa:

- Kävin Inter-HJK -pelin katsomassa, eikä siinä HJK kovin ihmeellinen ollut. Täysin voitettavissa oleva joukkue.

Virtasta ei kuitenkaan yllätä Klubin mainio alkukausi.

- Todella kovia nimiä siellä on. Niin kuin näkyy niin johtavat liigaakin aika selvästi.

Muuten Jamppa Virtasella on kohtuullisen hyviä muistoja HJK-peleistä, sillä vasenjalkainen virtuoosi on tehnyt toistaiseksi ainoan liigamaalinsa juuri Klubin verkkoon.

- Saatiin kulmapotku ja pallo jäi pyörimään boxiin. Pääsin vetämään oikealla jalalla, hirveä maamyyräkuti, todella järkyttävä veto, mutta sinne se meni Wallenin taakse, kertaa Jamppa osumaansa.

HJK porskuttaa liigan kärjessä neljän pisteen erolla kakkosena olevaan Honkaan. TPS on kymmenen pisteen päässä hallitsevasta mestarista.

TPS:llä onkin nyt oiva mahdollisuus iskeä kapuloita pääkaupunkilaisten mestaruushaaveille. TPS:n valmennustiimiin kuuluva Simo Valakari on urallaan pelaaja kohdannut HJK:n muutaman kerran. Parhaiten mieleen ovat painuneet Helsingin derbyt FinnPan paidassa.

- Kyllä silloin naulattiin aina kopin seinään nämä HJK-kohtaamisten päivämäärät ja tiedettiin että silloin on aina rock'n'roll -päivä, muistelee Valakari.

Tämän hetken HJK vakuuttaa myös Valakarin.

- Kivikova joukkue ja onhan Klubissa voittamisen kulttuuri. Ne uskovat omaan tekemiseensä. Vahva hyökkäyskalusto ja jätkät on tehny paljon maaleja. Heillä on myös joka paikalle useampi pelaaja. Kokonaisuudessaan vahva joukkue, summaa Simo.

TPS-HJK pelataan Kupittaalla sunnuntaina 4.7. kello 19.00 alkaen.