Kauden ensimmäinen derby päättyi pistejakoon

TPS avasi kauden 2013 virallisten otteluiden putkensa tänään Turun Javenture-areenalla paikallismatsilla FC Interiä vastaan. Kilpailumuoto on tässä vaiheessa vuotta tietysti Liigacup, jonka voittoa TPS viime kaudelta puolustaa. TPS ja Interin pelaama avausjakso oli vielä melko aneemista nyhjäämistä, mutta toisella puoliajalla pallo liikkui jo vauhdikkaammin. Inter näytti vievän ottelun jo nimiinsä, mutta TPS rynni tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

– Emme laittaneet tänään palloa tarpeeksi nopeasti liikkeelle ja hyökkäyksiin lähdöt kestivät liikaa. Oli mukavaa, että pojat pääsivät nyt kuitenkin pitkästä aikaa tosipeleihin kiinni, TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi.

Ottelun ensimmäisen paikan rakensi Aleksi Ristola noin 5. minuutin kohdalla. TPS-kärki purjehti pallon kanssa poikittaissuuntaan, mutta tempaisi pelivälineen lopulta vasemmalta ohi. Reilun kymmenen minuutin kohdalla saatiin ensimmäinen virallinen tilastomerkintä. Interin Babacar Diallo niittasi Mikko Hyyrysen nurin ja katseli päivän ensimmäistä keltaista.

Ottelu eteni ensimmäisen puoliajan puoleen väliin asti, ennenkuin nähtiin päivän ensimmäinen todella vaarallinen maalitilanne. Petteri Pennanen passasi Hyyryselle, jonka vihainen pyssy painui kuitenkin suoraan Magnus Bahnen syliin.

TPS tasoitti korttitilastot reilun puolen tunnin kohdalla, kun aina paikallismatseihin syttyvä Juho Lähde kamppasi taisteluparinsa Severi Paajasen kentän pintaan.

TPS-maalivahti Jukka Lehtovaaran venymiskykyä testattiin viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Tuore Inter-hankinta Tamas Gruborovics syötti ja Paajanen latasi, mutta pallo liimautui nätisti Lehtovaaran hyppysiin.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei mitään suuria hienouksia tarjonnut, mutta toisella puoliskolle saatiin vauhtia lisää. Heti alkuun Hyyrynen nappasi pallon Interin pallonmenetyksen seurauksena ja liukui nokitusten Bahnen kanssa. Pallo karkasi kuitenkin avopaikasta sivuverkkoon.

Reilun tunnin kohdalla TPS-valmennus teki kaksi vaihtoa. Juho Lehtonen juoksi kärkeen Hyyrysen paikalle ja puolustaja Joonas Tursas teki comebackin reilun viiden vuoden tauon TPS-paitaan. Vaihtoon tuli Eriba Kennedy.

Pari minuuttia tästä ja iltapäivän ensimmäinen maali näki päivänvalon. Inter-laituri Guy Gnabouyou sai pallon rankkarialueen oikeaan kulmaan vähän kuin varkain ja latasi pelivälineen maalin vasempaan alakulmaan.

TPS:n takaaajo sai ensioireita muutaman minuutin päästä. Dennis Okaru vapautti Lehtosen oikealta läpi, mutta tämä ajautui hieman liian pieneen kulmaan. Seurauksena oli kuitenkin kulmapotku, jonka Pennanen nosti boksiin. Siellä korkeimmalle kipusi Jani Tanska, jonka puskun Bahne nyrkkeili kuitenkin väljemmille vesille.

TPS hallitsi lopussa selvästi peliä ja yritti murtaa kaikin keinoin Interin puolustusmuuria. 87. minuutin kohdalla TPS sai vaparin noin kolmestakympistä, mutta Bahne nyrkkeili Pennasen lähettämän pallon keskialueelle.

Tämän jälkeen TPS painoi vimmatusti päälle ja Ville Nikkarin oli pakko ottaa päivän kolmas kortti. Heti perään Lähde kaappasi pallon keskialueella Kalle Kaupilta ja hän ajoi röyhkeästi Interin alueelle. Tarkka syöttö tavoitti Okarun, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon. 1-1!

Tepsille tarjottiin tämän jälkeen vielä täyttä pottiakin, kun Ari Nymanin viikate puhui aivan rankkarialueen rajalla. Myös Nyman sai katsella lappua, mutta tilanne seurannut vapari ja siitä Pennasen kierteinen veto painui Bahnen syliin.

– Eka puoliaika oli aika nihkeää peliä, mutta toinen oli jo kaikin puolin paljon parempi. Ihan lopun tasoitusmaalista jäi tietysti kohtuullisen hyvä fiilis, vaikka nämä pelit pitäisi aina voittaa. Me ollaan pelattu joukkueena jo aika pitkään yhdessä, joten mitään sellaista erikoista teemaa ei tähän peliin ollut, ensi lauantaina Huuhkajien matkustava Thaimaahan matkustava TPS-kippari Jarkko Hurme vielä sanaili ottelun jälkeen.