Kärkijoukkueet TPS ja FC Honka iskevät Espoossa yhteen

23.05.2017 21:32

TPS kohtaa Naisten liigan todellisessa kärkipelissä FC Hongan Espoossa keskiviikkona. Ottelun lähtöasetelma on suorastaan kutkuttava. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kahdeksan ensimmäistä otteluaan saldolla 6-1-1. Molemmilla on siis 19 pistettä, mutta TPS on sarjan keulilla paremman maalieronsa turvin. FC Honka ja TPS kohtaavat nyt tällä kaudella nyt ensimmäisen kerran ja keskiviikon ottelun jälkeen runkosarja on puolessa välissä.

- Mielenkiintoisesta tilanteesta lähdetään Espooseen, odotan tiukkaa ja tasaista peliä. Honka-peli antaa taas lisäsuuntaa, missä me tällä hetkellä menemme. HJK olisi ollut Paimiossa ihan voitettavissa, Molemmilla joukkueille oli siellä hyvät hetkensä, niin meilläkin, mutta emme saaneet luotua maalipaikkoja niin paljon kuin aiemmissa peleissä, TPS:n keskikenttäpelaaja Netta Hannula muistuttaa.

TPS:llä on suhteellisen mukavat tilastot FC Honkaa viime kausilta, mutta niistä ei ole lähtökohtaisesti tietenkään mitään hyötyä. Hannulan mukaan TPS valmistuu kaikkiin otteluihinsa yhtä huolella omaan tekemiseen keskittyen.

- Meillä on sama tuttu valmistautuminen kuin muihinkin peleihin. Keskiviikkona keskitytään omaan pelaamiseen ja koetetaan päästä niille maalipaikoille paremmin taas. Tietysti puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen on oltava sopivasti tasapainossa, hän painottaa.
 
Hannula siirtyi täksi kaudeksi TPS:ään NiceFutiksesta. Raumalaislähtöinen Hannula on sopeutunut hyvin Turkuun ja myös peliaikaa on tullut kovasta kilpailutilanteesta ja laajasta pelaajaringistä huolimatta mukavasti. Hannula osaa itsekin viimeistellä, kun paikka tulee. Hän ehti tehdä Porissa kuitenkin 19 liigamaalia.

- Olen tykännyt tosi paljon pelata Turussa, meillä on hyvä ja tasapainoinen joukkue. Pääsin nopeasti joukkueeseen sisään, sekin varmaan auttoi, että täällä oli entuudestaan tuttuja pelaajia. Pelityylimme on selkeä ja kaikki tietää, miten sitä toteutetaan, Hannula kiittelee.

- En ole mikään kovin näkyvä pelaaja, mutta koetan täyttää oman roolini. Kilpailu on niin kovaa, että joka viikko täytyy näyttää omaa osaamistaan, että peliaikaa tulisi. Meillä on todella hyviä pelaajia, joiden peliaika jää vaan vähemmälle, koska pelaajarinki on sen verran laaja, hän tietää.

FC Honka-TPS alkaa Espoon Tapiolan Urheilupuiston keinonurmella keskiviikkona 24.5. klo 19.00.