Jarno Parikan erikoistilannetarkkuus kaatoi TPS:n liigacupissa

Kun TPS ja HJK iskevät yhteen, kyseessä on suomalaisten futisklassikoiden klassikko. Tänään nämä perinteiset seurat ottivat yhteen hyisellä Kupittaan keinonurmella Liigacupin merkeissä. Hallitseva Veikkausliigan mestari oli tänään kahden maalin verran etevämpi Suomen Cupin hallitsevaa mestaria vastaan. Klubin voiton pääarkkitehti oli vieraiden 1-2- ja 1-3-osumat iskenyt Jarno Parikka. Tepsin ainokaisen ohjasi puolestaan maalin edestä Jarno Heinikangas

TPS aloitti ottelun vieraita pirteämmin ja ensimmäiset 20 minuuttia mentiin isäntien tahdissa. Tepsi sai pari vaarallista kulmaa, mutta maaliviivan yli palloa ei saatu. HJK:n moottori käynnistyi hieman takkuilleen, mutta käynnistyi. Tämän jälkeen kentällä edettiin tasatahtiin, mutta ei Klubikaan niskan päälle noussut.

TPS joutui suorittamaan ottelussa lopulta ainoaksi jääneen pelaajavaihtonsa jo 25. minuutilla, kun jälleen huono-onninen Patrik Lomski loukkasi nilkkansa. Tilalle kentälle juoksi Alban Ferati.

HJK onnistui livahtamaan 0-1-johtoon 28. minuutin kohdalla TPS:n purkuvirheen seurauksena. Tampere Unitedissa viime kauden lopun vuokramiehenä viilettänyt Alexander Ring kiitti ja latasi pallon maalin vasempaan alanurkkaan.

TPS tuli takaa tasoihin tasan kymmenen minuutin päästä. Toni Kolehmainen nosti kulman luukulle ja kapteeni Jarno Heinikangas ohjasi pallon ohi HJK-maalivahti Tomas Karikkeen. Sami Rähmönen oli todella lähellä onnistumista juuri ennen taukovihellystä, mutta hänen kutinsa kimpoili HJK:n puolustuksen kautta maalipuihin.

Toisella puoliajalla edettiin pitkään melko tasaisissa, kunnes 67. minuutin kohdalla Jarno Parikka vei Klubin vähän kuin varkain 2-1 johtoon vapaapotkusta. Parikan lähettämä vapari otti lisävauhtia Aki Riihilahden selästä ja pallo muutti sen verran suuntaa, että se painui verkkoon ohi TPS-maalivahti Henrik Moisanderin.

Klubi oli karata kahden maalin karkumatkalle hetkeä myöhemmin, mutta Dawda Bah’n laukaus osui tällä kertaa maalipuihin. Tämän jälkeen HJK-vahti Karike puolestaan kaappasi Toni Kolehmaisen vaparin syliinsä.

Klubi sinetöi voittonsa aivan loppusekunneilla pilkulta. Jallu Heinikangas teki rikkeen ja Parikka täräytti illan toisen rysänsä.

– Ihan ok peli meiltä, vaikka eihän tappion jälkeen ole koskaan syytä tuuletella. Nämä ensimmäiset Liigacupin pelit tulevat kuitenkin meille ihan hyvään paikkaan. Näiden pelien kautta myös aukeaa, mille paikoille vahvistusta vielä tarvitaan, TPS-luotsi Marko Rajamäki summasi ottelun jälkeen.

– Yhtä hyökkääjää me ainakin vielä haemme. Olen iloinen Parikan onnistumisista ja voittaminen on aina mukavaa, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen puolestaan virkkoi.

TPS – HJK 1-3 (1-1)

28 min. 0-1 Alexander Ring
38 min. 1-1 Jarno Heinikangas
67 min. 1-2 Jarno Parikka
90 min. 1-3 Jarno Parikka rp.