Jani Tanska puski Hønefoss BK:n kumoon

TPS kohtasi tänään OrsaSportin järjestämässä Vantaan turnauksessa Norjan pääsarjassa pelaavan Hønefoss BK:n ja voitti kuin voittikin lukemin 1-0. Suhteellisen tasainen peli oli kääntynyt jo viimeiselle kympille, kun toppari Jani Tanska puski ottelulle lopullisen ratkaisun.

TPS juoksutti tänään avaukseensa kaksi uutta pelaajavahvistustaan. Englannista palannut Wayne Brown pelasi ensimmäiset minuuttinsa raitapaidoissa sitten kauden 2009 viimeisen ottelukierroksen. Toinen debytantti oli uunituore keskikentän vahvistus Duarte Tammilehto.

– Tämä oli ensimmäinen otteluni TPS-paidassa ja tuntui hienolta pelata. Peli oli vielä vähän sellaista hakemista, mutta eiköhän se paikka tuolta kentältä vielä löydy, Tammilehto myhäili ottelun jälkeen.

Lisäjännitettä otteluun toi Hønefossin TPS-taustainen kaksikko, Riku Riski – Toni Kolehmainen. Sen näki heti, että molemmilla tulee olemaan alkavalla kaudella suuri rooli norjalaisten palapelissä.

– Molempien kanssa sai olla koko ajan tarkkana ja otettiin välillä peliä enemmän vastaan, ei Hønefossilla ollut montakaan kunnon tilannetta, TPS-puolustaja Joonas Tursas muistutti.

Pelissä oli koko ajan päällä suhteellisen kova tempo, vaikka kaikesta näki, että joukkueet ovat varsinaisia liigakausia ajatellen vasta rakennusvaiheessa. TPS ei kunnioittanut norjalaisia pätkääkään, vaan oli myös ajoittain hyvin kuskin paikalla. Varsinaiset maalipaikat jäivät suhteellisen vähiin, sillä suoraviivaisesti pelanneet joukkueet puolustivat erittäin tarkasti.

Joskus ratkaisuun riittää se yksi namupaikka ja tänään se aukesi 83. minuutin kohdalla. Petteri Pennanen lähetti kierteisen pallon Hønefossin maalin takatolpalle, jossa Jani Tanska nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon verkkoon.

– Se oli todella tarkka syöttö, eikä siinä tarvinnut juuri muuta tehdä kuin panna pää väliin, Tanska totesi vaatimattomasti.

Hønefoss yritti lopussa viritellä vielä takaa-ajoa päälle, mutta TPS:n toinen maali oli lopulta lähempänä kuin tasoitus.