Hyvin taistellut TPS joutui taas pettymään

TPS joutui pettymään lämpimän sateisessa Espoossa, kun Honka nappasi pisteet turkulaisilta Veikkausliigan 15. kierroksen ottelussa lukemin 1-0.

TPS:llä oli ensimmäisellä jaksolla herkullisemmat maalipaikat ja etenkin jakson alussa raitapaidat onnistuivat hätyyttelemään espoolaisten maalia vaarallisesti. 6. minuutilla Mikko Manninen nousi hyvin oikealta laidalta, leikkasi keskelle ja jatkoi Riku Riskille boksiin Honka-puolustuksen selustaan. Riku laukoi ensimmäisellä kosketuksella vajaasta 10 metristä, mutta ohi.

Heti 5 minuuttia myöhemmin Toni Kolehmainen pelasi keskustaan Jonatan Johanssonille, joka jatkoi edelleen Riku Riskille vasemmalle. Riski murtautui rangaistusalueelle ja pelasi maalin edustalle, mutta Hongan Heilala katkaisi. Pallo jäi kuitenkin boksiin ja lopulta Manniselle pelattiin vetopaikka 16 metriin, mutta laukaus painui kuitenkin ohi Honka-puolustuksen kautta.

13. minuutin kohdalla Demba Savage laukoi noin 25 metristä, mutta TPS-puolustus peitti. Pallo kimposi Jami Puustiselle, joka ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa palloon. Hetki myöhemmin Honka tuli jälleen vahvasti oikealta ja Savage syötti päädystä hieman takaviistoon maalinedustalle. Konsta Rasimus laukoi suoraan syötöstä noin 10 metristä, mutta luvattoman paljon ohi.

TPS:n seuraava paikka aukesi, kun se  lähti nopeaan vastaiskuun Hongan kulman jälkeen. Turkulaisten maalilla pelannut Henrik Moisander luki tilanteen hienosti ja laittoi pallon nopeastiRoope Riskille, joka kirmasi vauhdilla ylös vasemmalla, kavensi keskustaan ja pisti velipojalleen oikealle. Riku kuitenkin laukoi päin Honka-vahti Tuomas Peltosta.

Puolen tunnin kohdalla Hongalle ilmaantui yllättäen hyvä maalipaikka, kun Demba Savage pelasi pystyyn ovelasti Jami Puustiselle, joka kuitenkin laukoi ohi maalin. Noin kymmenen minuuttia ennen taukoa Savage sai hyvän keskityksen ja koitti pudottaa pallon takakulmaan. Yritys painui kuitenkin kulmapotkuksi. Tämän jälkitilanteesta Jaakko Lepola pääsi lataamaan vasemmalla jalallaan kovaa reilusta 20 metristä, mutta Moisander venyi hienoon pelastukseen.

Maaleja ei siis ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Honka aloitti tauon jälkeen pirteämmin ja 54. minuutilla nähtii ottelun avausmaali. Sampo Koskinen haastoi Igor Jovanovicin vasemmalla laidalla ja pallo pomppi TPS-puolustuksestaJussi Vasaralle boksin reunaan. Vasara puolestaan nosti Jami Puustiselle takakulmaan, josta mies pääsi pukemaan pallon maaliin ohi Moisanderin.

Maalin jälkeen TPS yritti kovaa Hongan päätyyn, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin ei hyvistä yrityksistä huolimatta aivan päästy. Hyökkäykseen haettiin lisätehoja, kun Roope Riski vaihtui 59. minuutilla tänään syntymäpäiviään viettävään Mika Ääritaloon ja kahdeksan minuuttia myöhemmin Chris Cleaver Santeri Mäkiseen. TPS käytti kolmannen vaihtonsa vielä pari minuuttia myöhemmin, kun Sami Rähmönen astui kehiin Igor Jovanovicin tilalle.

Vaihdoista huolimatta todellisia tekopaikkoja ei kummassakaan päässä nähty, kunnes 79. minuutin kohdalla Hongan toinen maali oli lähellä. Vasara nosti pallon vasemmalta vapaana olleelle Savagelle, joka pääsi laukomaan oikealta. Moisanderin kosketuksesta huolimatta pallo matkasi kohti maalia, mutta viime hetkellä Rähmönen onnistui pelastamaan maaliviivalta.

TPS:n  tasoitus oli vuorostaan lähellä vain minuutti ennen täyttä aikaa, kun Jarno Heinikangaspääsi latamaan maalin oikeasta reunasta kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus osui epäonnisesti tolppaan. Epäonnea oli myös Mikko Mannisella, joka loukkasi itsensä pallontavoittelutilanteessa muutama minuutti ennen loppua ja joutui jättämään kentän. Näin TPS pelasi ottelun lopun vajaalla miehityksellä.

Maalipaikkoja ei tämän jälkeen enää nähty ja niin TPS joutui taas kerran pettymään karvaasti pisteiden jäädessä Espooseen hyvästä taistelusta huolimatta.

– Tämä oli samaa mitä koko kausi on ollut – pelaamme ihan hyvin, mutta emme osaa voittaa ja päästämme tuollaisia turhia maaleja. Hongan maalin jälkeen pystyimme hyvin painostamaan, mutta ei vaan saatu sitä onnistumista yrityksestä huolimatta, silmin nähden pettynyt Mika Ääritalo huokaili ottelun jälkeen.