Hradeckyn knalli siivitti TPS:n 5-1-voittoon

TPS tempoi jo toista kertaa tällä kaudella viisi osumaa VIFK:n verkkoon. Raitapaidat murskasivat VIFK:n jo kesäkuussa Turussa hurjin 5-0-lukemin ja tämänkertaisen ottelun ero oli siinä, että myös vaasalaiset onnistuivat maalinteossa kerran.

TPS aloitti maaliteon jo 9. minuutin kohdalla, kun Hietalahden illan sankariksi kohonnut Matej Hradecky tykitti sydämensä kyllyydestä 1-0. VIFK kuitenkin taisteli, vaikka alakynnessä olikin. Tuo taistelu tuotti 27. minuutin kohdalla yllättävän 1-1-tasoituksen, kun nopea Males Lombo käytti TPS-puolustuksen hetkellisen uinahduksen hyväkseen ja tykitti pallon takanurkkaan.

TPS otti piikkipaikan 37. minuutin kohdalla eikä siitä enää sen jälkeen luopunut. Oskari Jakonen pyöritti palloa vasemmassa kulmassa ja lähetti matalan keskityksen kohti VIFK-maalia. Niklas Blomqvist oivalsi tilanteen ja lanasi pallon suoraan verkkoon.

TPS:n hallinta vain vahvistui 2. puoliajalla ja se ajoittain jopa leikitteli väsähtäneen vastustajansa kustannuksella. 76. minuutin kohdalla Jussi Aalto zippasi pallon boksiin ja Hradecky latasi pallon voimalla verkkoon. TPS-kapteenin knallitemppu varmistui 78. minuutin kohdalla. Hän nelikertaisti siis kertaheitolla tämän kauden maalisaaliinsa Ykkösessä.

TPS:n 5-1-voitto sinetöityi 90. minuutin kahdalla ja tällä kertaa saatiin täysin uusi tepsiläinen maalintekijä Ykkösen tasolla. Mainiolla pelipäällä entisellä kotikentällään ollut Aalto alusti jälleen ja Jonni Peräaho pisti pallon toisella yrittämällään sisään.

TPS nousi voittonsa myötä sarjakakkoseksi kahden pisteen päähän PK-35:stä. PS Kemi on nyt tasapisteissä TPS:n kanssa ja JJK pisteen perässä. Jyväskyläläiset ovat kuitenkin pelanneet kaksi ottelua kärkikolmikkoa vähemmän.