Forsmanille vuoden ensimmäinen nollapeli - Liespuu ratkaisi

13.02.2016 16:22

TPS:n harjoitusottelut jatkuivat Porissa FC Jazzia vastaan. TPS voitti ottelun Mikael Liespuun puskumaalilla, joka syntyi kulmapotkusta ottelun 84. minuutilla.

TPS otti komennon heti alusta ja Oskari Jakoselle siunaantui ensimmäinen hyvä paikka, mutta viimeistely ontui. Ensimmäisellä jaksolla TPS sai pallon maaliin asti, mutta avustava erotuomari liputti maalin tehneen Jani Virtasen olleen paitsiossa.

Toisella puoliajalla TPS:n painostus jatkui ja se palkittiin ottelun lopussa, kun toppari Mikael Liespuu puski pallon maaliin Sami Rähmösen kulmapotkusta.

TPS:n maalivahti Oskari Forsmanilla ei ottelussa paljoa työtä ollut, mutta mies joutui venymään kertaalleen oikein kunnolla, kun Jazzin vapaapotku oli ohittaa TPS-maalivahdin.

- Ottelu oli hallussamme ja olisimme voineet tehdä maalin jo ensimmäisellä puoliajalla. Saimmekin pallon maaliin hienon kuvion päätteeksi, mutta avustava erotuomari tulkitsi Virtasen olleen paitsiossa. Kyseenalainen liputus, mutta näitä aina välillä sattuu, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen harmitteli.

- Vaikka teimme tässäkin ottelussa kokeiluja niin saimme luotua hyviä maalipaikkoja ottelun loppuun asti. Waltteri Peltola nousi avaukseen ja Sami Rähmönen pelasi koko ottelun laitahyökkääjänä. Nuoret Ilari Koljonen ja Eetu Leppänen saivat tässäkin ottelussa hyvää pelikokemusta. Ensimmäinen treenijakso tuli nyt päätökseen ja saimme siitä hyvää dataa tulevaa kautta varten. Ensi viikko huilataan ansaitusti ennen kuun lopussa koittavaa Viron matkaa, Laurikainen vielä summasi.

TPS TV:n kooste ottelusta: http://tpstv.fi/kooste-fc-jazz-tps-0-1-13-02-2016/

Porin urheilukeskuksen tekonurmi
13.2.2016 FC Jazz - TPS 0-1 (0-0)

84' 0-1 Mikael Liespuu

TPS:n avaus:
Oskari Forsman
Juri Kinnunen
Rasmus Holma (69' Friberg)
Mikael Liespuu
Jonni Peräaho
Niklas Blomqvist
Waltteri Peltola (63' Koljonen)
Jani Virtanen (69' Mettälä)
Riku Sjöroos
Sami Rähmönen
Oskari Jakonen (63' Leppänen)

Vaihdossa:
Jere Aalto
Eetu Leppänen
Niklas Friberg
Ilari Mettälä
Ilari Koljonen