Drilon Shala tykitti TPS:n lopussa nurin

Veikkausliigan kuntopuntarin kaksi parasta joukkuetta, FC Lahti ja TPS, iskivät tänään yhteen litimärällä Lahden Stadionilla jo toistamiseen tällä kaudella. Isäntäjoukkue veivasi TPS:n nurin keväällä nurin 2-0 ja tällä kertaa temppu toistui Drilon Shalan ainokaisella ottelun 80. minuutin kohdalla. TPS hävisi siis tämän kauden pisteet Lahdelle 6-3, koska se kuitenkin nuiji Kuhnurit Turussa sentään 4-0.

Lohtua karvaaseen tappioon ja lisäpuhtia mitalitaisteluihin toivat kuitenkin muiden paikkakuntien varsin mielenkiintoiset lopputulokset. JJK nousi aivan lopussa 3-2-voittoon IFK Mariehamnin kustannuksella ja sarjajumbo Haka venyi tasapeliin HJK:ta vastaan. FC Inter pelaa rästiottelunsa keskiviikkona KuPS:ia vastaan Turussa. Sarjan kärjessä jatkaa HJK (52), kannoillaan Inter (51) ja TPS (50). IFK Mariehamn (46) on edelleen neljä pistettä Palloseurasta jäljessä. FC Lahti (44) nousi jo viidenneksi myös yhden ottelun vähemmän pelanneen MYPA:n (43) ohi.

Lahden ja TPS:n ensimmäisen puoliajan vääntö oli varsin tasapaksua palloilua. Ensimmäisen jonkinmoisen tilanteen järjesti isäntien Matti Klinga, mutta veto painui TPS-maalin ohi. TPS:n paras paikka aukesi Juho Lähteelle, jonka luja ja yllättävä kuti painui niin ikään vastustajan maalin ohi.

Ensimmäisen puoliajan kulmatilastot TPS vei sentään puhtaasti 3-0, vaikka maalipaikat olivat molemmissa päissä kortilla.

Ottelun toinen puoliaika alkoi paremmalla tempolla kuin ensimmäinen. Heti alussa Konsta Rasimus antoi kulman ja horjahtikin hiukan, mutta Aleksi Ristola pääsi kuitenkin päineen väliin ja jälleen pallo meni ohi. Heti perään Lahti-ikoni Rafael keskitti ja Drilon Shala puski puolestaan yli.

Ottelu aaltoili täsätkin eteenpäin tasaisissa merkeissä päästä päähän, mutta paikat jäivät molemmilla sellaisiksi semipaikoiksi. Välillä Jaakko Nyberg taas keskitti, vaihdosta kentälle tullut Mikko Hyyrynen tunki Lahden puolustajien väliin ja puski, mutta Lahden maalivahti Viktor Szenpeteri torjui.

TPS:n toistaiseksi paras paikka aukesi erikoistilanteen kautta. Sami Rähmönen latasi ovelan vaparin aivan toiseen alakulmaan, mutta Szenpeteri venyi tällä kertaa kulmaksi. Heti perään Rähmönen vielä heitti pitkän sivurajan, Jani Tanska jatkoi ja Hyyrynen pukkasi ohi.

FC Lahti iski 80. minuutin kohdalla kuin puun takaa. Drilon Shala pääsi lataamaan pallon verkkoon sydämensä kyllyydestä. TPS sai johtomaalin jälkeen odotetusti luotua painetta Lahden päätyyn, mutta kovavireiset isännät jäädyttivät pelin sen jälkeen erittäin taitavasti, eikä TPS:lle auennut enää kovinkaan vaarallisia paikkoja.

Kun keskiviikon ja torstain rästiottelut pelataan alta pois, on Veikkausliigaa jäljellä enää neljä kierrosta. TPS kohtaa ensi sunnuntaina JJK:n Turussa ja sen jälkeen on vuorossa maaottelutauko ennen kolmea viimeistä ja ratkaisevaa kierrosta.