Aura Cupin kaukaisimmat vieraat Ecuadorista ja Kongosta

01.07.2010 20:37

Järjestyksessään 8. kansainvälinen Aura Cup alkoi tänään Turussa. Turnaus päättyy sijoitusotteluihin ensi sunnuntaina.

Turnauksessa on omat sarjansa D-13, D-12, E-11 ja E-10 -ikäisille pojille sekä TD-13 ja TD-12-ikäisille tytöille. Lisäksi mukana on jo perinteinen C-15 poikien kansainvälinen kutsuturnaus. 

Otteluita pelataan viikonlopun aikana niin Kupittaan, Urheilupuiston, Parkin ja kuin Impivaarankin nurmi- ja tekonurmikentillä.

Turnaukseen tuovat kansainvälistä väriä virolaiset, latvialaiset, venäläiset, kongolaiset sekä ecuadorilaiset joukkueet.

Seuraavassa hieman Auracupin turnaussäännöistä:

Jos ottelu päättyy varsinaisella peliajalla tasan välierä- ja jatko-otteluissa, joissa ei pelata sarjaa, mennään suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan kolmella pelin lopussa kentällä olleella pelaajalla, jonka jälkeen mikäli tilanne on tasan jatketaan pelaaja kerrallaan (eri pelaajat) ratkaisuun saakka.

Alkulohkon järjestyksen sijoituspeleihin ratkaisee:

a) kaikkien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit;
b) tasapisteisiin päätyneiden keskinäinen ottelu tai ottelut;
c) joukkueiden sarjassa tai lohkossa saavuttama 1) maaliero 2) tehdyt maalit;
d) keskinäiset ottelut;
e) arpa

Kentällä on kerrallaan D12-junioreissa 9 pelaajaa ja D13-junioreissa 11 pelaajaa/joukkue. Kulmapotkut annetaan kaikissa ikäluokissa kulmalipulta. Vaihto-oikeus on vapaa eli ns. lentävät vaihdot ovat sallittuja, kuitenkin siten että vaihtopelaaja saa tulla pelikentälle vasta kun, pelaaja jonka tilalle hän tulee, on jättänyt pelikentän. E11- ja E10-ikäryhmissä ei vielä käytetä uutta paitsiosääntöä, joten paitsioita ei näissä sarjoissa vihelletä.

Muilta osin toimitaan SPL:n sääntöjen mukaan.

Aura Cupin tuomarit tulevat Turun Erotuomarikerhosta.