Akatemioiden SM-lopputurnaus pelataan heinäkuussa

Talenttiakatemioiden SM-kilpailu pelattiin lohkovaiheessa kolmessa lohkossa, josta valiolohkon A neljä parasta selviytyi suoraan Eerikkilässä 12. – 15.7. järjestettävään lopputurnaukseen. Tiensä lopputurnaukseen ovat TPS Akatemian lisäksi varmistaneet FC Lahti Akatemia, Inter Akatemia ja PK-35 Akatemia.

Kahdesta jäljellä olevasta lopputurnauspaikasta karsitaan siten, että ensin kohtaavat lohkojen B ja C kaksi parasta ristiin. Ottelupareissa kohtaavat NJS/HyPS Akatemia – ensikertalainen akatemioiden SM-kilpailussa – ja AC Oulu Akatemia jo tiistaina 16.3. kello 15.00 Klaukkalassa pelattavassa ottelussa ja toisessa parissa VIFK Akatemia ja KymP Akatemia. Ottelut pelataan yksiosaisina ja voittajat karsivat lopputurnauspaikasta valiolohkon sijoille 5. ja 6. sijoittuneiden joukkueitten kanssa kaksiosaisissa otteluissa.

Valiolohkon joukkueista seinäjokelainen Wall-Akatemia saa vastaansa huonommin alkulohkossa sijoittuneen joukkueen lohkojen B ja C parhaiden karsintojen voittajista ja TamU Akatemia puolestaan paremmin sijoittuneen.

Tämän lisäksi lohkojen B ja C kaksi parasta taistelevat noususta valiolohkoon ensi kaudeksi. Valiolohkon kaksi viimeistä eli KuPS Akatemia ja FC Honka Akatemia karsivat lohkopaikoistaan kahden muun lohkon parhaita vastaan kaksiosaisissa otteluissa. Peruslohkojen joukkueet saavat valita, aloittavatko kotona vai vieraissa. A-lohkon viimeiseksi sijoittunut saa vastaansa peruslohkojen joukkueista paremman. Paremmuuden määrittely tehdään samoin kuin edellä.

Talenttiakatemioiden SM-lopputurnaus pelataan kahdessa kolmen joukkueen lohkossa ja alkulohkovaiheen jälkeen lohkovoittajat pelaavat mestaruudesta, kakkoset pronssista ja kolmoset viidennestä sijasta.

Lisää uutisia