A-juniorit voittoisia ensimmäisessä jatkokarsintaottelussa

TPS A pelasi SM-sarjan karsinnan ensimmäisen osaottelun voitokkaasti.

TPS matkusti KuPS:in vieraaksi Kuopioon. Ottelu pelattiin hyvässä kevätsäässä Kuopion ykköskentällä Savon Sanomat Areenalla. TPS valmistautui otteluun erittäin huolellisesti ja matkusti Jyväskylään jo edellisenä iltana.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeää TPS:n hallintaa. Kotijoukkueella ei ollut ainuttakaan selkeää maalipaikkaa. Ensimmäisen maalin tuikkasi 14 minuutilla Riku Sjöroosin oikealta antaman sivuvaparin jälkitilanteesta toppari Miro Tenho. Vahvasta painostuksesta ja hallinnasta huolimatta TPS ei onnistunut saamaan ensimmäisellä puoliajalla lisämaaleja.

Toinen puoliaika alkoi TPS:lta ensimmäistä epävarmemmin ja puolustuksen pienen virheen jälkeen KuPS:in liigajoukkueen pelaaja Jerry Voutilainen onnistui yllättämään TPS-maalivahdin Onni Sillanpään.

TPS:n tilannetta helpotti pikaisesti tehty johtomaali. 55:llä minuutilla Lucas Gabrielsson pohjusti ja syötti kärkipelaaja Kevin Kauberin vapaaksi, joka viimeisteli varmasti  1-2 johtomaalin.

Kotijoukkue nosti Voutilaisen toiselle puoliajalle hiukan hyökkäävämpään rooliin ja Voutilainen aiheuttikin aggressiivisuudellaan muutaman kerran hankaluuksia TPS:n puolustukselle.

TPS:n peli ei toisella puoliajalla ollut yhtä varmaa ja KuPS onnistui paremmin rikkomaan vierailijoiden peliä. 70 minuutilla TPS sai sivuvaparin nyt oikealta ja sen antoi Mikael Lahtivuori. Pallo pomppi maaliviivalle ja sen hoiti maalin toinen toppari Leevi Puputti. KuPS ei kuitenkaan luovuttanut ja osin onnekas keskitys pomppi maalinedushässäkän jälkeen Sillanpään jalkojen välistä maaliin. Tämäkin maali merkittiin Voutilaiselle.

Valmentaja Tomi Kivikoski oli tyytyväinen voittoon ja kolmeen vierasmaaliin, mutta ei joukkueen toisen puoliajan kokonaisesitykseen.

Ottelusarja jatkuu toisella osaottelulla Kupittaalla sunnuntaina 14.4. klo 16.15.

1. jatkokarsintaottelu KuPS – TPS
Lopputulos 2-3 (0-1)

Avauskokoonpano
Onni Sillanpää (mv), Jani Jussila, Leevi Puputti, Miro Tenho, Ville-Valtteri Starck, Matias Hilska (C), Matej Hradecky, Lucas Gabrielsson, Riku Sjöroos, Kevin Kauber, Jonni Peräaho

Vaihdossa
Arnold Uschanoff (mv), Severi Laaksonen, Joel Ylistalo, Anton Hirvaskari, Severi Palmu, Mikael Lahtivuori

Tilastot ja TPS:n vaihdot
14′ TPS 0-1 Tenho (Sjöroos)
52′ KuPS 1-1
54′ varoitus TPS #10 Peräaho
55′ TPS 1-2 Kauber (Gabrielsson)
62′ Gabrielsson > Lahtivuori
67′ TPS 1-3 Puputti (Lahtivuori)
70′ KuPS 2-3
82′ Kauber > Palmu
90′ Hradecky > Hirvaskari