Southwest United

 

Southwest United (SWU) on lounaissuomalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöhanke, jonka rahoituksesta ja koordinoinnista vastaa TPS. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on kehittää seurojen nuorisotyötä ja vahvistaa jokaisen seuran toimintaedellytyksiä omalla paikkakunnallaan. SWU-toimintoja koordinoi Lasse Karlsson, lasse.karlsson72(at)gmail.com, 0405871073.

SWU-toiminnassa on mukana tällä hetkellä 16 seuraa. Yhteistyöhön ovat sitoutuneet Turun Palloseura (TPS), Kaarinan Pojat (KaaPo), Pargas IF (PIF), Liedon Pallo (LiePa), Piikkiön Palloseura (PiPS), Paimion Haka (PaiHa), FC Ruskon Pallo, Kimito Sportförening (KSF), Mynämäen Pallo (MynPa), Salon Palloilijat (SalPa), Salon Wilpas, FC Halikko, AC Sauvo, Peimari United, Auran Palokunnan Urheilijat (APU), Perttelin Peikot (PePe) ja Littoisten Työväen Urheilijat (LTU)

Toiminnan päämääränä on kehittää seurojen pelaaja-, valmentaja- ja johtajakoulutusta ja tarjota seurojen lahjakkaille pelaajille parhaat mahdolliset olosuhteet kehittymiselle kohti kansallisia ja kansainvälisiä kenttiä. Yhteistyöllä pyritään vahvistamaan myös seurojen asemaa omilla paikkakunnilla kehittämällä seurojen myyntiä ja markkinointia turvaten samalla seurojen elinvoimaisuutta.

SWU-toiminnan perimmäisenä ideana on laajentaa yhteistyöpohjaa ja luoda TPS:sta koko lounaisen Suomen oma seura. Yhteistyöseurojen välille on laadittu oma kasvattajasopimus.