TPS TV -klassikot

Klassikkotarinat

Heikki Mäki esittelee TPS:n Mustat kirjat

TPS:n ensimmäisen puheenjohtajan Uuno Mäen poika Heikki on nähnyt seuran pelejä paikan päällä 1930-luvun lopulta näihin päiviin asti. Hän on seurannut TPS:ää aitiopaikalta vuosikymmenten ajan fanina, urheilutoimittajana ja seuran tiedottajana. Heikki Mäki päivitti vuosikymmenten ajan TPS:n tarunhohtoisia Mustia kirjoja. TPS TV:n klassikkovideolla Heikki esittelee tarunhohtoiset Mustat kirjat ja kertoo mielenkiintoisia tarinoita Tepsin historiasta.

Turun Urheilupuiston historia

Turun Urheilupuisto on turkulaisen jalkapallon alkuperäinen koti. Urheilupuistossa pelattiin TPS:n seurahistorian ensimmäiseksi otteluksi laskettava peli Yhdistetyn suomalaisten joukkueen ja Åbo IFK:n välillä. TPS TV:n klassikkovideolla Heikki Möttönen kertoo tarinoita Turun Urheilupuiston historiasta.

Raimo "Kili" Toivanen muistelee Tepsin kultavuosia

Raimo "Kili" Toivanen pelasi TPS:n edustusjoukkueessa vuosina 1963–76. Kilillä on tallella huikeita lehtileikekirjoja noilta TPS:n kultavuosilta, joita hän nyt esittelee. Hän kertoo tarkasti kauden 1968 tapahtumat, joloin Tepsillä oli kaikkien aikojen joukkue. Mielenkiintoista analyysiä on tiedossa myös vuoden 1975 mestarijoukkueesta.

Tapio Haritun 70-vuotishaastattelu

TPS-legenda Tapio Harittu täytti 70 vuotta 20.9.2015. TPS TV kävi onnittelemassa Haraa sekä muistelemassa menneiden vuosien kohokohtia. Tapio Harittu liittyi TPS:n edustusjoukkueeseen vuonna 1967, ja jo seuraavana kautena hänellä oli kultamitali kaulassa. Kaksi muuta Suomen mestaruutta hän saavutti kausina 1971 ja -72. Harittu lopetti pelaajauransa kauden 1973 jälkeen ja siirtyi sen jälkeen valmennustehtäviin. Harittu toimi TPS:n edustusjoukkueen päävalmentajana kausina 1978–80. Mielenkiintoinen vaihe osuu myös kausille 1994–96, jolloin Harittu työskenteli TPS:n managerina.

Honka-away – kannattajamatka kauden 2017 päätösotteluun Espooseen

TPS:n kausi 2017 päättyi ikimuistoisella tavalla ratkenneeseen suoraan liiganousuun. Ykkösen viimeisen kierroksen otteluun Espooseen matkusti 500 mustavalkoista kannattajaa. TPS TV taltioi kannattajamatkan tunnelmat ennen reissua, pelin aikana ja päätösvihellyksen jälkeen.

 

Klassikkomaalit ja klassikko-ottelut

Internazionale – TPS 0–1 (21.10.1987) – Mika Aaltonen ja kaikkien aikojen TPS-maali

Turun Palloseuran satavuotiseen seurahistoriaan mahtuu monia ikimuistoisia ja legendaarisia maaleja. Yksi on kuitenkin kiistatta ylitse muiden. Lokakuussa 1987 TPS voitti sensaatiomaisella tavalla Italian suurseura Internazionalen 1–0. Voittomaalin San Sirolla pelatussa ottelussa viimeisteli Mika Aaltonen, jonka lähes 30 metristä laukoma täydellinen veto upposi vastustamattomalla tavalla maalin oikeaan yläkulmaan.

TPS – Jaro 1–0 (29.5.2017) – Jani Virtasen huikea vapaapotkumaali

Toukokuussa 2017 miesten Ykkösen ottelussa Turun Veritas Stadionilla kohtasivat TPS ja FF Jaro. Tepsin 1–0-voittomaalin laukoi maagisella vasurillaan vapaapotkusta Jani Virtanen.

TPS – KTP 2–0 (2.8.2019) – Valtteri Vesiahon eurogoal

Elokuussa 2019 Turun Veritas Stadionilla pelatussa miesten Ykkösen ottelussa toisensa kohtasivat TPS ja KTP. TPS voitti pelin 2–0 Valtteri Vesiahon ja Eliécer Espinosan maaleilla. Ottelu on jäänyt monien mieleen juuri toppari Vesiahon upeasta voittomaalista.