Pelaajapolku

TPS juniorijalkapallo on laajentanut toimintaansa kilpailupuolen lisäksi entistä vahvemmin myös harrastepuolelle. TPS onkin saanut valmiiksi nuorimpien juniori-ikäluokkiensa uusitun alue- ja organisaatiorakenteen. TPS on rakentanut myös 3-11-vuotiaille lapsille oman pelaajapolun, josta avautuu mahdollisuus harrastaa jalkapalloa päiväkodista ensimmäisiin kouluvuosiin.

-Tarjoamme lapsille edullista matalan kynnyksen harrastustoimintaa, koska tiedämme, että sille on tarvetta. Meillä on jo nyt alle kouluikäisille 3-5-vuotiaille lapsille päiväkotifutista neljässä eri päiväkodissa. Lisäksi 5-7-vuotiailla lapsilla on omat temppukoulut. Haluamme auttaa lapsia säännöllisen liikunnan pariin jo ennen kouluikää, TPS juniorijalkapallon valmennuspäällikkö Mikko Hyyrynen korostaa.

- Vanhempi-lapsijalkapalloryhmät on puolestaan tarkoitettu 3-4-vuotiaille tytöille ja pojille sekä heidän vanhemmilleen. Mukaan voi tulla yhden tai useamman lapsen kanssa samanaikaisesti. Ryhmien vetäjänä toimii kokenut jalkapallovalmentaja ja erityisopettaja Jukka-Pekka Perälä. Alle kolmivuotiaat voit myös ottaa mukaan tapahtumaan, jos se esimerkiksi lastenhoidollisesti on helpoin ratkaisu perheelle, Hyyrynen vielä muistuttaa.

TPS:n kilpailupuolen pelaajapolku tähtää puolestaan molempiin edustusjoukkueisiin. Poikien puolella on oma linja, joka johtaa nuorimmista E- ja F-ikäluokista aina A- ja B-poikien SM-sarjajoukkueisiin asti. D12-ikäluokasta valitaan junioriakatemiapelaajat, jotka siirtyvät toisen vuoden jälkeen jalkapalloakatemiaan. Tyttöjen puolella korkein junioritaso on B-tyttöjen SM-sarjajoukkue. Tytöillä on omat joukkueensa myös kaikissa nuoremmissa ikäluokissa. TPS tulee tiivistämään yhteistyötään myös Southwest United –verkoston joukkueiden kanssa.

TPS juniorijalkapallon kilpa- ja harrastepuolen uusi organisaatiorakenne perustuu TPS:n edustusjoukkueen entisen päävalmentajan, Mika Laurikaisen, luomaan pohjatyöhön.

- Strategiamme on selkeä. TPS haluaa kasvattaa pelaajia edustusjoukkueisiimme sekä sitä kautta myös kansainvälisille kentille. Haluamme ihan yhtä lailla tarjota lapsille harrastusmahdollisuuksia tutussa ja turvallisessa ympäristössä, Laurikainen linjaa.

TPS kuuluu seurana lisäksi Sami Hyypiä Akatemian toimintaan. SHA on perustettu Suomen Palloliiton toimintastrategian ja vuosina 2009-2010 toteutetun lajiprosessin lähtökohdista. Akatemian tehtävänä on kehittää suomalaista jalkapalloa kohti kansainvälistä kärkeä yhdessä koko suomalaisen jalkapalloyhteisön sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. SHA keskittyy huippujalkapallovaatimusten mukaisen toiminnan kehittämiseen lapsesta aikuiseksi.

SHA:n keskeisiä avainvalintoja ovat:

- Pelaajan yksilöllinen kokonaisvaltainen kehittymisen seuranta ja kehittäminen
- Koulutusten sisältöjen ja toimintatapojen kehittäminen jalkapallovalmennuksen eri kohderyhmille
- Sähköisen kehittämisympäristön kehittäminen ja käyttö valmennuksen ja koulutuksen tukena
- Jalkapallon tutkimustoiminnan toteuttaminen ja tiedon jakaminen kentälle