Tervetuloa Tepsiin

Tervetuloa Tepsiin – tästä mukaan toimintaan!

Turun Palloseura on vuonna 1922 perustettu perinteikäs turkulainen palloiluseura. Jalkapallo on kuulunut seuran lajivalikoimaan alusta asti. TPS jalkapallon junioritoiminnasta vastaa TPS Juniorijalkapallo ry, jossa pelaajia on noin 800. Seuran joukkueet osallistuvat vuosittain Palloliiton alaisiin alueellisiin sekä valtakunnallisiin sarjoihin. Juniorijoukkueiden lisäksi myös TPS:n naisten edustusjoukkue, naisten 2 - ja harrastejoukkueet, ikämiesjoukkueet, miesten futsaljoukkue sekä temppukoululaiset, TPS Mimmit ja perhefutaajat ovat osa TPS Juniorijalkapallon toimintaa.

Seuran tavoitteena on tehdä ikäluokan vaatimukset huomioiden huipputoimintaa niin kilpajoukkuetoiminnassa, haastajajoukkueissa kuin alle kouluikäisille lapsille suunnatussa toiminnassakin. Seuralla on myös ryhmä – TPS Sateenkaari – liikunnallisille, yli 13-vuotiaille kehitysvammaisille.

Tältä sivulta löydät tieto siitä, miten pääset aloittamaan futiksen Tepsissä!

Milloin jalkapallon voi aloittaa?

TPS:n toimintaan voi tulla mukaan jo 2-vuotiaana Perhefutiksen kautta. TPS Perhefutis on perheen pienempien futareiden (2–5-vuotiaiden lasten, synt. 2018–2021) ja heidän vanhempiensa viikoittainen liikuntatapahtuma, jossa lajista ja liikkumisesta innostutaan pallon avulla – yhdessä tutun aikuisen kanssa pelaten. Ammattitaitoisten valmentajien vetämissä harjoituksissa kaikille tulee liikettä ja myös aikuinen pääsee hengästymään ja hikoilemaan.

TPS Temppukoulu on Perhefutiksen jälkeen seuraava askel mustavalkoisessa futisperheessä. Temppukoulussa 4–6-vuotiaat lapset (synt. 2017–2019) harjoittelevat leikinomaisesti ammattitaitoisten valmentajien opastamana. Temppukoulussa tutustutaan jalkapallon alkeisiin, harjoitellaan perusliikuntataitoja sekä ryhmässä toimimista, treenaamista ja pelaamista. Temppukouluun osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta jalkapallosta.

Temppukoulun ohella tytöille on tarjolla TPS:ssä 5–8-vuotiaille suunnattu TPS Mimmit -toiminta. Kuten Temppukoulussa, myös Mimmeissä tutustutaan jalkapallon alkeisiin, harjoitellaan perusliikuntataitoja sekä ryhmässä toimimista, treenaamista ja pelaamista. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta jalkapallosta.

Lisätietoja Perhefutiksesta ja Temppukoulusta löydät täältä ja TPS Mimmeistä täältä. Samoista paikoista pääset myös ilmoittautumaan mukaan!

Temppukoulun jälkeen siirrytään joukkuetoimintaan, jossa toimintaa on joukkueesta, tasosta ja ikäluokasta riippuen 1–3 kertaa viikossa. Vanhemmissa junioreissa (yli 12 v) tapahtumamäärät toki kasvavat, ollen lopulta P17- /T18- /P20-joukkueissa jopa 5–6 kertaa viikko. Lisätietoa löydät toimintaohjeet ja maksut -alasivulta sekä joukkueiden toimihenkilöiltä, joilta saat myös ilmoittautumislinkin.

Futista voi kuitenkin harrastaa omalla tasollaan, taustoista riippumatta – jatka siis lukemista!

Voiko mukaan tulla milloin vaan taitotasosta huolimatta?

Tepsistä löytyy paikka jokaiselle – olet sitten jo pidempään pelannut tai vasta aloittanut. Valmennuspäällikkömme ja joukkueiden valmentajat auttavat sinua löytämään itsellesi sopivan ryhmän. Ohjaamme harrastajaa tarvittaessa myös eteenpäin, mikäli emme pysty tarjoamaan toimintaa, joka sopii juuri sinulle.

Mitä toiminta Tepsissä maksaa?

Liittyessään seuran jäseneksi henkilö sitoutuu maksamaan seuran ja joukkueen maksut. Seura laskuttaa kuukausittain toimintamaksua kaikilta juniorijoukkueiden pelaajilta U20- ja N2-joukkueisiin asti sekä jäsenmaksun (2023: 30 €) kerran vuodessa kaikilta seuran pelaajilta. TPS Juniorijalkapallo ry:n hallitus päättää maksujen suuruuden vuosittain.

Toimintamaksut joulukuu 2022 – lokakuu 2023

P/T2012 – P17/T18: 67 €/kk
P2013 – P2016: 67 €/kk
T2013 – T2016: 55 €/kk
Naiset 2 ja 3: 30 €/kk

Olosuhdemaksu joulukuu 2022 – huhtikuu 2023

P/T2012 – P17/T18: 60 €/kk
P/T2013 – P/T2016: 30 €/kk

Toimintamaksun lisäksi joukkue voi vanhempainkokouksen päätöksellä laskuttaa joukkuemaksua tai muita maksuja pelaajilta. Joukkueen maksuilla katetaan mm. harjoitusvuoro-, turnaus-, apuvalmentaja- ja erotuomarikuluja.

Mainittujen maksujen lisäksi pelaaja maksaa itse Palloliiton pelipassin, riittävän vakuutuksen sekä tarvittavat varusteet.

Lisätietoja maksuista löydät täältä. Huomaathan, että Perhefutiksen ja Temppukoulun hinnat löydät niiden omalta sivulta.

Miten pääsen liittymään Tepsiin?

Perhefutikseen ja Temppukouluun voit liittyä täältä. Huomaathan, että niiden toiminta on kausittaista, mutta mukaan voi tulla milloin vain toiminnan ollessa käynnissä.

Joukkuetoimintaan voit tulla tutustumaan maksutta, mutta sovi kokeilukerran ajankohdasta ottamalla yhteyttä haluamasi joukkueen joukkueenjohtajaan. Joukkueiden yhteystiedot löydät täältä. Luethan jo valmiiksi ohjeemme:

Toiminnan sisältö ja maksut sekä jäsenyys ja jäsenehdot

Tarvitsetko apua tai lisätietoja?

Autamme mielellämme! Ota yhteyttä seurasihteeri Mari Jäppilään (mari.jappila@tps.fi) tai valmennuspäällikkö Miro Varhelahteen (miro.varhelahti@tps.fi). Kaikki yhteystietomme löydät täältä.