TPS venyi tiukimmassa mahdollisessa paikassa 1-2-vierasvoittoon

Jalkapallon Ykköstä johtava TPS venyi 1-2-voittoon oululaista OPS:aa vastaan. Joukkue säilytti näin paikkansa sarjan kärkijoukkueena kolmen pisteen marginaalilla ennen FC Honkaa. Myös espoolaiset hoitivat oman leiviskänsä lauantaina Espoossa kaatamalla AC Oulun lukemin 4-1. Sarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta. Ykköstä johtava TPS kohtaa 14.10. kotonaan IF Gnistanin ja FC Honka matkustaa OPS:n vieraaksi Ouluun. Kauden päätöskierroksella lauantaina 21.10. FC Honka ja TPS kohtaavat Espoon Tapiolassa.

– Kaksi peliä meillä on kuitenkin vielä jäljellä ja mikään ei ole varmaa. Me etenemme edelleen yksi ottelu kerrallaan, ensin vastassa on IF Gnistan 14.10. ja siitä eteenpäin viikko, ja sitten FC Honka, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen pudotteli.

– Viime kaudella usea vastaava peli päättyi tasapeliin, mutta tällä kaudella usea vastaava peli on pystytty kääntämään voitoksi. TPS oli tänään kokonaisuudessa paraempi joukkue ja lopputulos oli sen mukainen. Ensimmäinen puoliaika oli hankalampi, mutta toiselle tultiin selvästi parempina. Tehtiin töitä, uskottiin omaan tekemimiseemme, ja saatiin lopulta ansaittu kiitos, Laurikainen tiivisti.

Oulun Raatin stadionin olosuhteen olivat äärimmäisen vaikeat. Molemmille joukkueille tuli iso määrä liukastumisia ja muita virhearviointeja.

– Kenttä oli todella pehmeä ja välillä oli haastetta pysyä kentällä pystyssä. Kumpikin sai yhden vähän onnekkaan maalin ponnahtaneesta pallosta, joten ne menivät tasoihin. OPS:llä ei muita paikkoja sitten ollutkaan, Laurikainen muistutti.

TPS leipoi avausmaalinsa 49. minuutin kohdalla, kun Oskari Jakonen ampui pallon aivan maalin oikeaan alakulmaan. OPS nousi tasoihin ottelun 64. minuutilla, kun Leandro Costa puski pallon verkon vähän paitsiolta haiskaltaneelta paikalta.

TPS hieroi tärkeän 1-2-voittomaalin joukkueen kokonaisvaltaisella loppuhetkien suorituksellaan. 1-2-voiton taannut tuli vasta viisi minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä.

Kokenut TPS-pelaaja Mika Ääritalo syötti loistavasti pystyyn Jonni Peräaholle, joka iski pallon suoraan etukulmasta sisään.

– Se oli todellinen pelimiesten voittomaali. Nyt valutaan bussilla kotiin ja levätään vähän, Laurikainen vielä sunnitteli.