TPS:n voitto valui käsien läpi loppuhetkillä (kooste)

TPS menetti 1-3-johdon tänään Kotkassa ja joutui tyytymään Kymenlaakson satamakaupungin valoissa lopulta 3-3-tasapeliin. Sarjapaikastaan jopa nyt Ykkösessä taisteleva KTP oli tehnyt tällä kaudella jo kaksi tuloksekasta ryöstöretkeä Turkuun. Molemmat ottelut olivat tapahtumiltaan hieman kummallisia. Toukokuussa KTP voitti 2-5 ja heinäkuussa 1-3. Kummallinen oli tämäkin ottelu, sillä se oli täysin TPS:n hanskassa 1-3-johtoasemassa.

KTP aloitti jälleen vahvasti. Ottelu ehti vanheta vain kahdeksan minuuttia, kun Ville Oksanen toimitti pallon TPS:n verkkoon. TPS kokosi kuitenkin nopeasti itsensä. Vartin kohdalla Mikko Hyyrynen juoni TPS-hyökkäystä KTP:n maalin edessä, siirtäen pallon Jani Virtaselle, joka ohjasi pallon taidolla verkkoon. TPS:n ruoska sivalsi toistamiseen 37. minuutin kohdalla. Oskari Jakonen ajoi vasemmalta sisään ja laukoi, Jere Pyhäranta torjui, mutta Ilari Mettälä painoi paluupallon maalintekijän vaistollaan upeasti sisään. Siis 1-2!

TPS:n asemat kohenivat vielä huomattavasti 57. minuutin kohdalla. Hyyrynen ja Jonni Peräaho pelasivat hienosti seinää KTP-puolustuksen seistessä paikallaan. Peräaho taiteili ja nosti Hyyrysen näppärän passin hallitusti verkkoon. TPS:llä oli todella runsaasti paikkoja myös tämän jälkeen, koska KTP joutui riskillä nostamaan ryhmitystään. Se lopullinen 1-4-niitti olisi siihen paikkaan vaan pitänyt iskeä.

KTP:n sinnikkyys tuotti tulosta 82. minuutin kohdalla, kun Aleksi Tarvonen lakaisi pallon oikeaan alanurkkaan TPS-puolustuksen pienen virhesuman päätteeksi. Samainen Tarvonen iski myös KTP:n 3-3-tasoituksen 88. minuutilla.

JJK voitti tänään Porissa FC Jazzin 1-2, mutta AC Oulu jäi sentään 1-1-tasapelin Hakan vieraana Valkeakoskella. TPS on näin edelleen Ykkösessä toisena. FF Jaro voitti Kokkolassa KPV:n lukemin 0-3. Sarjatilanne kärjen osalta ennen kolmea viimeistä sarjakierrosta on nyt seuraava: JJK (46), TPS (42), AC Oulu (40) ja FF Jaro (38). KPV (34) alkaa tämän päivän tappiollaan olla lopullisesti ulkona myös karsintataisteluista.