TPS:n kausi alkoi tappiolla

TPS:n Miesten Ykkösen kausi käynnistyi tänään vauhdikkaalla ottelulla Valkeakosken Hakaa vastaan. TPS taipui Hakalle 2-1-lukemin. TPS:n maalin viimeisteli Riku Sjöroos.

Ensimmäisen puoliajalla nähtiin jo tukku maalipaikkoja. Haka aloitti vahvasti ja sai pallon heti ensiminuuteilla Jere Aallon vartioiman maalin tolppaan. Myös TPS kävi erittäin lähellä kun Jani Virtanen tälläsi toisessa päässä pallon poikkipuuhun ottelun 16 minuutilla. TPS hallitsi hetken kenttätapahtumia ja loi paikkoja, mutta Oskari Jakonen, Riku Sjöroos ja Mikko Hyyrynen epäonnistuivat vuoron perään. Loppupuolisko ensimmäisestä puoliajasta sujui kiihkeästi mutta tasaisesti. TPS:n puolustuslinja nukahti kertaalleen ottelun 40 minuutilla ja Hakan ulkomaalaishankinta Dudu pääsi sijoittamaan pallon vapaasti TPS:n maaliin. Santeri Peltolan varoitus jäi ainoaksi tilastomerkinnäksi TPS:n osalta.

Toisella puoliajalla TPS haki vimmatusti sitä maalia. Alkajaisiksi Virtanen keskitti, mutta Hyyrysen pusku ei saanut tarpeeksi voimaa taakse. Ottelun 58 minuutilla Jonni Peräaho ja Virtanen puhkoivat nätisti Haka-puolustuksen mutta Peräahon viimeistely pysähtyi Haka-maalivahti Tuomas Karjanlahden loistopelastukseen. Hakakin pääsi paikoille. 65 minuutilla vaihdosta sisään tullut Joni Mäkelä puski avopaikasta yli TPS:n maalin.

Haka-maalivahdille sattui paha moka ottelun 71 minuutilla. Sami Rähmönen keskitti, Karjanlahti pudotti helpon pallon suoraan Riku Sjöroosin ulottuville, josta Sjöroos siirsi rauhallisesti pallon tyhjään Haka-maaliin. Ottelu tasan 1-1! Karjanlahti loukkaantui samalla harmittoman näköisessä tilanteessa ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Haka kuittasi kuitenkin heti perään ja siirtyi 2-1-johtoon kun pelikello näytti 76 minuuttia. TPS-toppari Miro Tenho arvioi keskityksen lentoradan väärin ja pallo leijaili suoraan boksissa olleelle Dudulle, joka sijoitti ohi TPS:n maalivahti Jere Aallon. TPS:n paras paikka tasoittaa siunaantui kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Oskari Jakosella, mutta Haka-puolustaja pääsi horjuttamaan Jakosen tasapainoa ja laukaus suuntautui yli ja ohi.

TPS:n seuraava ottelu pelataan ensi viikon perjantaina Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan.