TPS hävisi Pietarsaaressa – AC Oulu kiri maalieron turvin ohi (kooste)

Viimeiset neljä otteluaan Jalkapallon Ykkösessä voittanut TPS sai vaihteeksi maistaa tappion karvasta kalkkia. FF Jaro kaatoi vauhdikkaassa Pietarsaaren illassa vieraansa lopulta lukemin 3-2.

Tappio pudotti TPS:n Ykkösen kärjestä (37), kun AC Oulu haki täydet pisteet Kotkasta. Oululaiset hivuttautuivat näin Ykkösen piikkipaikalle maalieronsa turvin. Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt JJK on vain pisteen (36) jäljessä kärkikaksikosta. TPS ja JJK kohtaavat ensi viikon perjantaina Paavo Nurmen Stadionilla klo 18.00 alkaen.

KPV puolestaan hävisi GrIFK:lle kotonaan ja Veikkausliigan nousu- ja karsintakahinat ovat edelleen seitsemän pisteen (30) päässä. Jaro nousi TPS-voitollaan sarjassa nyt jo viidenneksi (28) ja se haluaa varmasti myös vielä kärkitaisteluihin mukaan, varsinkin kun sillä on vielä rästiottelu FC Jazzia vastaan.

Loput viisi joukkuetta taistelevat tämän hetken asetelmien mukaan lähinnä sarjapaikoistaan, jossa Hakan tänään kaataneella FC Jazzilla on asema kaikkein tukalin.

Jaro on ollut jostain syystä TPS:lle aina melkoinen peikko, tilastotkin tukevat tätä asiaa. Tänään tuosta ilmiöstä ei ollut ensimmäisellä puoliajan loppuminuuteille asti mitään suurempia merkkejä, mutta Jaro osoitti kovuutensa toisella puoliajalla nousemalla lopulta voittoon.

Pietarsaarelaiset saivat heti ottelun alussa parikin hyvää paikkaa, mutta huippukuntoon äitynyt Oskari Forsman veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren. Tepsistä maalipaikoille pääsi alussa Mikko Hyyrynen, mutta tilanteet kuivuivat kasaan.

Ottelun maalitili saatiin auki hieman puoliajan puolivälin jälkeen. Todella kovalla prosentilla osuva Ilari Mettälä näytti jälleen maalintekijän lahjansa ja avasi TPS:n maalitilin 27. minuutin kohdalla tarkalla ja harkitulla laukauksellaan. Maali oli Yläneen miehelle jo tämän kauden seitsemäs.

TPS uinahti harmittavasti juuri ennen taukoa ja isännät nousivat 1-1-tasoihin 44. minuutin kohdalla Joni Remesahon osumalla.

Jaro otti niskalenkin TPS:stä toisella puoliajalla ja tarkemmin sanottuna 55. minuutin kohdalla, kun kokenut Thomas Kula huudatti kotiyleisöä jo toista kertaa. Lopullista ratkaisun makua oli ainakin ilmassa 57. minuutin kohdalla, kun Samu Alanko viimeisteli taululle jo 3-1.

Riku Sjöroos nosti TPS:n vielä maalin päähän erotuomarin antamalla lisäajalla, mutta raitapaitojen loppukiri ei riittänyt tasapelipisteeseen asti. Myös Sjöroos ampui kauden 2016 seitsemännen osumansa.